Benefit

Hoofdkantoor: Amsterdam
Medewerkers: 65
Diensten: Procurement Consulting
Landen actief: 1
Website: www.benefit.nl

Benefit heeft zich sinds haar oprichting in 1997 ruimschoots bewezen als solide partner bij inkoopvraagstukken. Met een persoonlijke benadering en duurzame resultaten. Dat zorgt ervoor dat veel van onze klanten zich graag voor langere tijd aan ons binden. Of het nu gaat om inkoopadvies, detachering, outsourcing van inkoopactiviteiten of professionaliseringsprogramma’s, wij laten als totaalaanbieder steeds weer zien toonaangevend te zijn in de Nederlandse markt.

Als onafhankelijke partij met brede én diepgaande kennis en ervaring helpen wij uiteenlopende organisaties met het verbeteren van hun inkoopfunctie.

Bij Benefit kunt u terecht voor alle denkbare diensten op het brede terrein van tactische en strategische inkoop, zoals advies, detachering, analyses, benchmarking, procesinrichting, workshops en Europees aanbesteden. Daarbij hebben wij alle expertise in huis om u ook bij de nieuwste ontwikkelingen op inkoopgebied te ondersteunen: van outsourcing van (delen van) uw inkoop tot het uitvoeren van strategische inkoopassessments.

Afhankelijk van de wens van de klant kan een keuze gemaakt worden uit advisering, projectmatige ondersteuning, training, detachering, interim-management, councelling en/of outsourcing.

In onze dienstverlening onderscheiden wij vier specialisaties:
• Procurement Consultancy
• Procurement Professionals
• Procurement Intelligence
• Procurement Solutions

Daarnaast heeft Benefit het Benefit Boardroom Alignment® ontwikkeld. Benefit Boardroom Alignment®  is een innovatieve methode om de bijdrage van inkoop aan de realisatie van de organisatiedoelstellingen te vergroten. Dit met het uiteindelijke doel om waarde toe te voegen aan de (concurrentie)kracht van de organisatie. Benefit Boardroom Alignment® is wetenschappelijk gevalideerd en wordt uitgevoerd door een team van senior consultants van Benefit Inkoop Adviesgroep.

Het model is krachtig door zijn sterk visuele karakter en heldere structuur. De mate van alignment tussen board en inkoop ten aanzien van boardroom-thema’s wordt meetbaar en daardoor inzichtelijk gemaakt. Met een beperkte belasting voor de eigen organisatie worden percepties en perceptieverschillen duidelijk, waardoor een gestructureerde dialoog over de alignment van inkoop kan worden gevoerd. Dankzij Benefit Boardroom Alignment® kunt u een brede dialoog voeren met de board over de strategische thema’s voor uw organisatie.

www.benefit.nl en www.benefitboardroomalignment.nl