EquaTerra

Hoofdkantoor: Amsterdam
Medewerkers: 35
Diensten: Outsourcing Advisory
Landen actief: 14
Website: www.equaterra.nl

EquaTerra is een wereldwijd, onafhankelijk management adviesbureau met een sterke kennis van en positie in locale markten. EquaTerra richt zich op sourcingvragen in zowel informatietechnologie als bedrijfsprocessen zoals Finance & Accounting (F&A), Human Resources (HR), Procurement en Customer Care. Binnen deze gebieden ondersteunt EquaTerra tevens organisaties bij het starten en verbeteren van Governance en Sourcing Management.

Het wereldwijde hoofdkantoor van EquaTerra bevindt zich in Houston, Texas (USA). Voor Nederland is dit Amsterdam. Wereldwijd heeft EquaTerra ruim 300 werknemers in dienst. In Nederland zijn dit er momenteel 35.

EquaTerra in Nederland

De afgelopen zes jaar zijn de activiteiten van EquaTerra in Nederland snel gegroeid. Door het innovatief vormgeven van opdrachten samen met onze opdrachtgevers, het inbouwen van risk-sharing en het aansturen op doorlopende verbetering bij de outsourcing providers, draagt EquaTerra bij aan het realiseren van optimale sourcing oplossingen voor haar klanten.

EquaTerra verstrekt deskundig advies en diensten op het gebied van sourcing van IT en bedrijfsprocessen. Wij ondersteunen organisaties bij het aanzienlijk verminderen van kosten en het verbeteren van hun effectiviteit en efficiëntie door middel van interne transformaties, shared services diensten, (out)sourcing en global sourcing oplossingen.

Consultancy.nl | EquaTerra

EquaTerra heeft uitgebreide en diepgaande kennis over het sourcen van Financiën, Human Resources, IT, Procurement, Supply Chain Management en andere kritische bedrijfsprocessen. Met kantoren in Noord Amerika, Europa en Azië Pacific, neemt EquaTerra deel aan ontwikkelingen in diverse relevante markten. Kennis en ervaring worden door EquaTerra intern gedeeld, zodat onze klanten overal ter wereld toegang hebben tot actuele wereldwijde kennis.

Met onze adviseurs, met gemiddeld meer dan 20 jaar ervaring in de verschillende industrieën, heeft EquaTerra meer dan 2,000 transformatie en (out)sourcing projecten ondersteund verdeelt over 60 landen en in 19 talen.

EquaTerra is een van de drijvende krachten in de zakelijke transformatie- en (out) sourcing markt in Nederland. De acquisitie van Morgan Chambers in 2007 heeft de markt positie van EquaTerra aanzienlijk versterkt. EquaTerra heeft daardoor diepgaande lokale kennis van de Nederlandse sourcingmarkt. 
                                                   
EquaTerra biedt ondersteuning op alle onderdelen van de “sourcing life cycle”. Deze loopt van strategie en beoordeling tot ontwerp van oplossingen en implementatie daarvan. Daarbinnen ondersteunt EquaTerra onder de noemer Sourcing Management  haar klanten bij het ontwerpen en implementeren van IT Governance en Demand/ Supply processen. Op deze wijze ondersteunt EquaTerra sinds 1995 haar klanten hun toegevoegde waarde in de markt te optimaliseren.

Voorbeelden van klanten in Nederland zijn: ENECO Energie, Gemeente Amsterdam, Ministerie van Defensie, ProRail, Rijkswaterstaat, Royal Vopak, Maxeda, Enexis, SVB, Océ, Kadaster, KPN, Van Gansewinkel Groep, Delta Energie, Heineken, PCM Uitgevers, Wegener, NUON, AD Nieuwsmedia, Alliander, Stedin, Royal Haskoning.