Nieuwsbrief niet goed ontvangen? Bekijk onze nieuwsbrief online. Nieuwsbrief Nr. 36 | 13 augustus 2010 

&samhoud oproep: verbind mensen met elkaar
Verbinding is een keuze die je als mens zelf maakt. &samhoud stimuleert deze keuze door het uitschrijven van een wedstrijd waarbij ze van u en uw organisatie oproepen om de volgende vraag te beantwoorden: Wat is het beste idee om mensen te verbinden?
 
Roland Berger: Chinese e-commerce groeit 5x sneller
Terwijl e-commerce in China vergeleken met online winkelen in de VS nog steeds laag is in absolute getallen, groeit de internethandel in China wel vijf keer sneller dan in de VS. Dit blijkt uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants.
 
Bain: wereldwijde verkoop luxegoederen stijgt 4 %
Na Burberry en Hermes heeft ook groep PPR goede resultaten bekend gemaakt. Toch is de wereld niet meer helemaal zoals voorheen, stelt Van Engelen van Bain & Co. Consumenten zijn uit op meer value for money, meer kwaliteit en duurzaamheid, stijlvol maar niet trendy.
 
Japanse CEOs verdienen stukken minder
In Japan is het salaris van CEOs stukken lager dan in veel andere landen. Volgens PwC betaalden Japanse beursgenoteerde bedrijven CEOs gemiddeld 580.000 dollar salaris. Bij de grootste Amerikaanse bedrijven wordt gemiddeld 3,5 miljoen dollar betaald.
 
Belastingparadijzen zien een uitstroom van kapitaal
Dit jaar werd voor het eerst meer geld uit Europese belastingparadijzen weggehaald dan gestort. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau McKinsey in tien Europese landen. De consultants onderzochten 105 Europese private banken en vermogensbeheerders.
 
Deloitte: FC Barcelona lijdt 77 miljoen verlies
De financiele problemen bij FC Barcelona zijn groter dan in eerste instantie aangenomen. Een nieuw onderzoek van adviesbureau Deloitte bracht aan het licht dat de Spaanse topclub afgelopen seizoen een verlies heeft geleden van ruim 77 miljoen euro.
 
Berenschot: Krimpende bevolking biedt ook kansen
Zorgtoerisme, nieuwe onderwijsvormen en ruimte voor nieuwe economische activiteiten als glastuinbouw en duurzame energie kunnen de negatieve economische effecten van krimpende bevolking opvangen of verzachten. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot.
 

Vacatures

Rapporten
Nolan, Norton & Co
Beter ten halve gekeerd
Deloitte
Energy predictions 2010
Het Deloitte Energy Predictions 2010 rapport geeft voorspellingen voor de wereldwijde energiesector.


Evenementen
Over Consultancy.nl
 Bedrijfsprofielen van gerenommeerde adviesbureaus        

Arthur D Little BearingPoint Benefit BMC Business Openers Capgemini Consulting
Conclusion ConQuaestor Clear2Pay Deloitte Ecofys Ecorys
EquaTerra Ernst & Young Fagro Finace GITP Gupta Strategists
Hay Group Innopay Kirkman Company Leeuwendaal Logica Logica
Pentascope Quintop Roland Berger &Samhoud Squarewise Turner
Twynstra Gudde YSE