AT Kearney: California goed voor 9% luchtvaartmarkt

5 mei 2014 Consultancy.nl

De luchtvaartindustrie speelt een essentiële rol voor de economie van Californië. De luchtvaartmarkt in de regio is goed voor een omzet van $62 miljard, wat neerkomt op bijna 10% van de omzet van de wereldwijde luchtvaartsector. Dat blijkt uit een marktanalyse van A.T. Kearney

Volgens het marktonderzoek ‘California Aerospace Industry’ realiseerde de luchtvaartindustrie van Californië een omzet van $62 miljard. Met $38.8 miljard aan indirecte omzet in aangrenzende industrieën komt de totale economische impact van de industrie neer op meer dan $100 miljard, wat het een van de grootste industrieën van Californië maakt, gelijk aan de gecombineerde omzet van de landbouw- en entertainment sectoren. 

AT Kearney - California Aerospace Industry

Buiten Californië om vertegenwoordigt de regionale luchtvaartmarkt 21% van de Amerikaanse markt en 9% van de wereldwijde markt 

California account for 9 percent of global market

Vanuit een werkgelegendheidoogpunt laat de studie zien dat de industrie goed is voor in totaal  510,800 banen in Californië. 203,400 banen worden gecreëerd in zogenaamde directe industrieën, waaronder commerciële-, militaire- en civiele werkgelegenheid, en 307,400 banen in indirect gerelateerde industrieën zoals finance, vastgoed, bouw en transport.

 A.T. Kearney - Total employment

"Het onderzoek laat zien dat de luchtvaart sector van Californië een enorme rol speelt voor diens economie, zowel als een significante bron van hoogbetaalde banen en als een aanjager van technologische innovatie” zegt Randall Garber, partner bij A.T. Kearney in de VS. 

Aandachtspunten
Het rapport identificeert ook een aantal verbetergebieden voor de sector. Zo bestaan er een aantal uitdagingen op concurrentiegebied, waaronder de hoge bedrijfs- en persoonlijke inkomstenbelasting, de noodzaak van het verbeteren van de algehele supply chain- en hightech infrastructuur en een steeds ouder wordend personeelsbestand. "Hoewel het huidige beleid een stap in de goede richting is, is voor de uitbouw van de luchtvaartindustrie in Californië proactief concurrentiebeleid nodig, dat commerciële investeringen en investeringen in studenten en werkgelegenheid aanmoedigt” aldus Garber.

Meer Strategy nieuws