Bain & Company adviseur Chris Zook publiceert boek

9 januari 2008 Bain & Company

Bain & Co. director Chris Zook publiceert boek 'Onstuitbaar' - Ontdek de verborgen schatten van je bedrijf

Concurrerend blijven

Een winstgevend bedrijf oprichten: het is de droom van alle ondernemers. En hoewel het lijkt alsof het gevaar geweken is als je bedrijf goed loopt, is niets minder waar. Want wat heeft de toekomst in petto? De concurrentie duurt voort, groeit met de dag en kan voor onzekere momenten zorgen. Daarom is het voor organisaties een van de belangrijkste uitdagingen om ook zelf concurrerend te blijven.

Chris Zook ziet dit feit onder ogen en gaat in Onstuitbaar dieper in op hoe een organisatie uit kan blinken. Twee op de drie bedrijven zullen in de komende jaren geconfronteerd worden met hun grootste uitdaging tot nog toe: het opnieuw bepalen van hun core business om de concurrentie het hoofd te bieden. Want pas als managers de kern van hun activiteiten drastisch aanpakken, zullen ze ook in de toekomst winstgevend zijn.

Onstuitbaar legt uit hoe je deze aanpak in de praktijk brengt. Zook neemt je mee naar de kern van je organisatie en haalt aan de hand van een aantal beproefde instrumenten de schatten naar boven die tot nu toe aan ieders aandacht waren ontsnapt, of onvoldoende werden benut. Deze waardebronnen kunnen de fundamenten vormen voor een duurzame groei in de toekomst: van bedrijfsonderdelen tot inzichten van klanten tot ongebruikte mogelijkheden, en nog veel meer.

Met alle internationale voorbeelden, cases en interviews die dit boek rijk is, kun je zelf aan de slag om waar nodig je kernactiviteiten om te vormen. Wacht niet langer en ontdek de verborgen schatten van je bedrijf zodat je klaar bent voor de wereld van morgen!

Over de auteur

Chris Zook is partner bij Bain & Company en hoofd van Bain & Company's Global Strategy Practice. Na het publiceren van Profit from the Core en Beyond the Core sluit Zook met dit boek een zeer succesvolle reeks boeken af over duurzame groei van organisaties. Aan zijn boeken ligt uitgebreid onderzoek ten grondslag, waarin duizenden bedrijven zijn geanalyseerd. Zook is een veelgevraagd spreker en auteur en woont in Amsterdam.

Meer Strategy nieuws