Werknemers tevreden bij Bain & Company en Deloitte

2 oktober 2011 Consultancy.nl

Volgens een onderzoek onder meer dan 13,000 consultants (waarvan 75% in de Verenigde Staten) is Bain & Company het beste strategieadviesbureau om voor te werken, en is Deloitte van de multi-serviceadviesbureaus de beste werkgever. Andere consultancykantoren die hoog scoren en een vestiging in Nederland hebben zijn Alvarez & Marsal, Grant Thornton, Protiviti, SAP, Capgemini, PwC, Ernst & Young, Accenture, A.T. Kearney en McKinsey & Company.

In de enquête, die werd geleid door Consulting Magazine, werd consultants gevraagd hun eigen werknemerstevredenheid bij adviesbureaus te meten. Op basis van de feedback maakten de onderzoekers de ranglijst “Best Consulting Firms to Work For 2011”. Naast de algemene ranglijst stelden de onderzoekers ook rankings op per servicelijn. Consulting Magazine definieerde vijf servicelijnen. Zie onderstaande afbeelding voor de verschillende rankings:  

The Best Firms by Service Line 2011

Bij de interpretatie van de ranglijst moeten twee belangrijke overwegingen gemaakt worden. Ten eerste is de ranglijst gebaseerd op de werknemerstevredenheid van consultants, en niet op de feedback van klanten. Ten tweede: hoewel de bedrijven zijn gecategoriseerd in servicelijnen passen slechts weinig adviesbureaus exclusief in één servicegebied – de ranglijsten suggereren dan ook niet dat bedrijven alleen diensten uit die ene categorie leveren.

Over “Best Consulting Firms to Work For" 2011
Dit jaar deden meer dan 350 internationale adviesbureaus mee en zijn 13,000 consultants ondervraagd (waarvan 75% uit de VS). Voor meer informatie, bekijk de pagina “Best Consulting Firms to Work For 2011”.

Meer Strategy nieuws