Bain partner Kris Miller nieuwe Strategy Officer eBay

23 september 2014 Consultancy.nl

Kristine Miller, een partner van consultancybureau Bain & Company, heeft onlangs eBay versterkt als Chief Strategy Officer Marketplaces. Miller volgt Paul Todd op, die op zijn beurt is benoemd tot Senior Vice President van eBay Marketplace Europe. 

Kristine Miller zal eBay versterken met een uitgebreide ervaring in retail en consumentenproducten. Voordat zij zich bij eBay voegde werkte ze 24 jaar bij adviesbureau Bain & Company, waar zij Partner en Board Director was. In haar haar laatste rol bij Bain & Companygaf ze leiding aan de Noord-Amerikaanse Retail praktijk van het adviesbedrijf en bekleedde ze de rol van Chairman van Bains ‘Worldwide Compensation and Promotion Committee’. Ze voltooide meer dan 100 projecten en werkte primair voor klanten in de retail en consumer products binnen vele sectoren. Ze is gespecialiseerd in het adviseren van onder meer warenhuizen, speciaalzaken, discounters, catalogi, online en omnichannel retailers.

Kris-Miller-Strategy-Officer-eBay-12324

Voordat ze bij Bain & Company ging werken behaalde Miller haar MBA aan de Stanford Graduate School of Business. Ze keerde terug naar de universiteit om deze graad te behalen nadat ze twee jaar voor Procter & Gamble had gewerkt als Product Research Manager van de Beauty Care Division. Ze kwam direct uit Carnegie Mellon University terecht bij FMCG producent Procter & Gamble, waar ze een bachelor behaalde in Chemical Engineering.

eBay
Bij eBay gaat Miller aan de slag gaan als Chief Strategy Officer van zijn Marketplaces en Paul Todd opvolgen, die benoemd is als Senior Vice President van eBay Marketplaces Europe. Miller zal samenwerken met het Executive Team en is verantwoordelijk voor de planning- en executieprocessen van de Marketplaces. “Met een uitgebreid track record in de retailmarkt en het digitale landschap heeft Miller een diepe expertise in het bouwen en implementeren van strategieën voor retail en consumer products merken”, aldus eBay in een persbericht.

Meer Strategy nieuws