BCG ontwikkelt corporate strategy van CBI bank

1 november 2013 Consultancy.nl

Boston Consulting Group (BCG) is ingehuurd door Commercial Bank International (CBI), een bank gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), om een 5-jarig strategisch plan voor de bank te ontwikkelen. De strategie consultants zullen de bank ondersteunen bij het opstellen van de nieuwe business strategie en de coördinatie van het project, van het data-onderzoek tot de uiteindelijke oplevering. Het eindrapport wordt eind 2013 opgeleverd.

In een persverklaring laat CBI weten dat het een corporate strategy betreft, dat alle business units zal omvatten, waaronder Retail Banking, Corporate Banking, SME en Treasury. Boston Consulting Group zal drie belangrijke analyses uitvoeren, die als basis zullen dienen voor de toekomstige strategie. Allereerst zullen de consultants een marktanalyse uitvoeren van de regionale bankensector, inclusief het verwerken van trends en bevindingen uit wereldwijde marktstudies.

CBI - BCG

Ten tweede, BCG zal best practices van ‘world class’ banken verzamelen op ieder relevant gebied zoals sales, marketing, operations en ICT. Tot slot zal het consultancybureau het huidige interne beleid en de ambities van de bank analyseren, om er voor te zorgen dat de strategische prioriteiten en het DNA van de bank wordt meegenomen in de toekomstige visie en roadmap.

“Het is tijd voor CBI om onze volgende strategie te ontwikkelen en we zijn erg verheugd om dit samen met BCG te gaan doen. De uitkomsten zullen een duidelijke richting geven; een visie en een missie voor de Bank, waarmee we de strategie kunnen identificeren waardoor wij onze ambities in de komende vijf jaar kunnen waarmaken” zegt Kris Babicci, Chief Executive Officer van CBI.

“CBI is een belangrijke speler binnen de lokale bankensector, en we zien een groot potentieel voor de bank om hun capaciteiten verder te ontwikkelen. Door het ontwikkelen en implementeren van de juiste strategie, heeft CBI het potentieel om binnen vijf jaar een grote industriespeler binnen de VAE te worden, en we zijn verheugd om hen te ondersteunen bij hun inspanningen voor het realiseren van deze doelen” aldus Genesh Mohan, Managing Director van BCG in Dubai.

* CBI werd opgericht in 1991 en is uitgegroeid tot een bank met 19 vestigingen binnen de VAE.

Meer Strategy nieuws