BCG: verdubbeling internetgebruik opkomende markten

2 september 2010 Consultancy.nl

Het aantal mensen met internetconnectie in Brazilië, Rusland, China, India en Indonesië zal in 2015 verdubbeld zijn volgens adviesbureau Boston Consulting Group.

De vijf landen beslaan 45% van de wereldbevolking waarvan er momenteel 610 miljoen toegang hebben tot internet. In 2015 zal dat aantal zijn toegenomen tot 1,2 miljard met jaarlijkse groeipercentages van 9 tot 20 procent per jaar.

Hoewel in westerse landen veel computers op internet zijn aangesloten, speelt de computer in deze landen een veel kleinere rol van betekenis. Vooral mobiele apparaten en internetcafés slingeren de groei aan.

Zolang de kosten voor internettoegang dalen en het bereik van netwerken steeds groter wordt, zal het aantal mensen dat het internet op gaan toenemen. De toename is te zien in alle 5 genoemde landen waarbij China het hoogste internetgebruik heeft; gebruikers daar spenderen gemiddeld 2,7 uren online elke dag en dat wordt naar verwachting 3,1 uren in 2015. Internetters in India, Brazilië en Indonesië spenderen respectievelijk gemiddeld 0,5 uur, 0,9 uur en 1,1 uur online.

 

Meer Strategy nieuws