Boer & Croon oprichter: te veel adviseurs in Nederland

18 augustus 2011 Consultancy.nl

Volgens Floris Croon (1945), samen met Cees Boer de oprichter van Boer & Croon in 1973, zijn er veel te veel adviseurs in Nederland. Daarnaast is het adviesvak 'vervloekt'. Ook vind de ervaren consultant het ook goed dat de groei in de adviesbranche afvlakt. Deze opmerkelijke uitspraken deed hij in een interview in Management en Consulting (nr. 3).

Een aantal opmerkelijke quotes van Floris Croon in het interview:

"Iedereen kan zich adviseur noemen, en ze worden ook nog eens allemaal coach".

"De helft van het aantal adviseurs kan verdwijnen: "Dat is natuurlijk een schot uit de heup, maar ik meen het wel. Wij zijn voor een klant overhead - fee-eaters."

"Zeker binnen de grote bureaus is men te veel gefocust op 'het budget halen', daar word je helemaal misselijk van! Ik bedoel: een klant is in de dienstverlening het onderwerp, niet het meewerkend en al helemaal niet het lijdend voorwerp waar je geld kan weghalen."

"Ik vind het [vak] echt te veel uurtje-factuurtje geworden, zonder dat men serieus bezig is het verschil te maken bij een organisatie. [.] Als adviseur moet je iemands accu opladen, enthousiasmeren. En als je weggaat, dan moet er iets gebeurd zijn. Wij moeten nieuwe magie maken!"

Meer Strategy nieuws