Boer & Croon verliest 22 procent van omzet in 3 jaar

20 november 2012 Consultancy.nl

Ook Boer & Croon wordt geraakt door de financiële en economische crisis. De omzet van het gerenommeerde adviesbureau is in de afgelopen drie jaar met 22% gedaald. Dat blijkt uit een analyse van Consultancy.nl op basis van de jaarverslagen 2007 – 2011 van Boer & Croon. Ter vergelijking: de omzet van de adviesbranche is in dezelfde periode gemiddeld met 15% a 20% teruggelopen. Het consultancykantoor wist zich het afgelopen jaar goed te herstellen, het boekte een omzetstijging van €2,5 miljoen.
 
Omzet Boer & Croon 2007 - 2011
 
In 2008 behaalde Boer & Croon een omzet van €81,4 miljoen. Circa 60% werd verdiend door de interim management tak. De overige twee business units, Management Consulting en Corporate Finance, waren goed voor het resterende deel. Door de grote bezuinigingen bij opdrachtgevers, vooral bij de overheid, kreeg met name de interim tak harde klappen te verwerken. De omzet daalde van €47,5 miljoen in 2008 naar €30 miljoen in 2011. De kleinere takken Management Consulting en Corporate Finance hadden uiteraard ook last van de economische malaise maar wisten de schade beperkter te houden.
 
Herstel
In het afgelopen jaar liet Boer & Croon een goed herstel zien, de omzet steeg met €2,5 miljoen (+4%) ten opzichte van het jaar ervoor. De betere prestaties heeft het puur te danken aan de Corporate Finance tak (+€5 miljoen). “De stijging van het resultaat is vooral een gevolg van de toename van de omzet van Corporate Finance gedurende 2011. Naast een paar grote spraakmakende deals, waren er ook diverse kleine deals die aan dit mooie resultaat hebben bijgedragen” aldus het adviesbureau in het jaarverslag. De omzet van Boer & Croon Consulting daalde met 12% en Boer & Croon Interim Management met 4%.

Zie ook de gerelateerde berichten:
- Twynstra Gudde verliest 28 procent van omzet in 3 jaar
- Rijk bezuinigt ruim 30 procent op externe adviseurs  
- Consultancy.nl Analyse: Adviesbranche 1 jaar na financiele crisis

Meer Strategy nieuws