BoerCroon interimmer Rinus van Riel in bestuur ADRZ

24 september 2013 Consultancy.nl

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Zeeland heeft Rinus van Riel afgelopen week benoemd tot interim-lid van de raad van bestuur. Van Riel is bestuurder bij organisatieadviesbureau BoerCroon. Hij is aangesteld tot en met de zomer van 2014.

Rinus van Riel volgt Bert Vos op, die vorige week om persoonlijke redenen terugtrad als bestuurslid. Hij wordt binnen het bestuur verantwoordelijk voor de gebieden economie en financiën, bedrijfsvoering, ICT en bouw.

Vorig jaar leidde de inhuur van Van Riel nog tot commotie in de zorgsector nadat bekend werd dat hij en BoerCroon tonnen kreeg betaald. In 2010 en 2011 betaalden het Zaans Medisch Centrum (ZMC) en het Catharina-ziekenhuis maar liefst €700.000 aan management-fees voor zijn interim diensten.

Rinus van Riel - ADRZ

Het ADRZ laat weten dat er voor een interim-oplossing gekozen om de vacature snel en adequaat in te kunnen vullen. De adviesorganen van het ziekenhuis hebben ingestemd met de benoeming.

Raimond Nicodem
Afgelopen week onstond er nog veel ophef over Raimond Nicodem, een andere interim bestuurder in de zorg. De Volkskrant ontdekte dat hij bijna een ton kreeg betaald voor 1 maand werk bij gehandicapten-zorginstelling Humanitas DMH. Het nieuws leidde tot een waterval aan kritiek in zowel de politiek als media. Na twee dagen werd de maatschappelijke druk te veel en besloot de omstreden interim-bestuurder om zijn functie neer te leggen.

Over Rinus van Riel
Rinus van Riel studeerde economie. Na een loopbaan op het ministerie van Financiën heeft hij vanaf 1989 diverse bestuurlijke functies in de publieke en non-profit sector (woningcorporaties en ziekenhuizen) ad interim ingevuld. Hij heeft een brede ervaring in de ziekenhuissector opgebouwd en brede kennis en ervaring op het gebied van economie en financiën, bedrijfsvoering, ICT en bouw. Van Riel heeft uitgebreide ervaring in de ziekenhuis sector. Van 2007 tot 2009 was hij lid van de raad van bestuur ad interim van het Amphia ziekenhuis te Breda. In de afgelopen jaren bekleedde hij dezelfde functie bij het Zaans Medisch Centrum en het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven.

Meer Strategy nieuws