BoerCroon lanceert Turnaround app voor bedrijven

10 oktober 2013 Consultancy.nl

Adviesbureau BoerCroon heeft een app gelanceerd waarmee bedrijven zelf kunnen zien in welk stadium van ‘zwaar weer’ ze zitten. De zogenaamde ‘Turnaround’ app biedt ondernemers daarnaast ook concrete tips voor duurzaam herstel en de mogelijkheid om uitkomsten te vergelijken met andere bedrijven.

Cijfers van ABN Amro en MKB Nederland tonen aan dat inmiddels zo’n 20% ondernemers op financieel vlak scherp in de gaten worden gehouden door banken. “Vaak is het dan al vijf voor twaalf. Hoe erger het bedrijf in zwaar weer zit, hoe moeilijker het is om de weg naar boven in te zetten” zegt Robert Middelhoek, Associate Partner bij BoerCroon “Het is dus zaak om al eerder te zien dat het misgaat bij een bedrijf”. De Turnaround app van het adviesbureau speelt in op deze behoefte in de markt, aldus BoerCroon.

BoerCroon - Turnaround App

Drie checklists

De Turnaround app geeft de gebruiker toegang tot drie checklists. De eerste vragenlijst – 1. In zwaar weer – geeft inzicht in of een bedrijf symptomen van verval vertoont. Zo krijgt de ondernemer vragen over bijvoorbeeld het verloop van de voorraad, factuurtermijnen, ziekteverzuim en het eigen vermogen, maar ook vragen over minder voor de hand liggende symptomen van zwaar weer. De twee overige checklists kijken naar hoe goed het herstelplan is opgesteld en of het bedrijf de weg heeft ingeslagen richting duurzaam herstel.
Nadat het assessment volledig is ingevuld, genereert de app een ‘radar-chart’ met daarin de belangrijkste resultaten. Een voorbeeld van de resultaten van de tweede vragenlijst – 2. Integraal herstelplan.
 
BC - Interne-Externe-Controle
 
Ook kunnen ondernemers hun resultaten middels een benchmark vergelijken met de resultaten van andere bedrijven in de BoerCroon-database.

Tijdig de regie nemen

Volgens Middelhoek biedt de app uitkomst voor bedrijven die onder druk staan. “Vaak wordt er pas nagedacht als de financiële indicatoren op rood staan en het bedrijf naar de afdeling Bijzonder Beheer van een bank wordt overgeplaatst. De Turnaround app geeft ondernemers juist de mogelijkheid om vroegtijdig de regie te nemen en te behouden. Het liefst voor het te laat is”.

Meer Strategy nieuws