Booz Allen mag weer concurreren met Booz & Company

1 september 2011 Consultancy.nl

Na drie jaar gebonden te zijn aan een non-concurrentiebeding mag Booz Allen Hamilton weer gaan werken voor private sector klanten. Bij de splitsing van Booz Allen Hamilton in 2008 kwamen de twee nieuwe bedrijven overeen dat Booz Allen Hamilton zich gedurende drie jaar louter zou focussen op publieke sector klanten. Booz & Company mocht de private sector klanten bedienen. Het non-concurrentiebeding verliep formeel op 31 juli 2011.

Booz Allen Hamilton heeft in de afgelopen drie jaar een sterk track record opgebouwd bij de Amerikaanse overheid. Analisten verwachten dat het bedrijf zijn sterke financiële basis zal gebruiken om in de private consultingmarkt te stappen en internationaal uit te breiden. Samuel R. Strickland, Booz Allen Hamilton’s Chief Financial Officer (CFO), liet weten dat het bedrijf zich in eerste instantie zal richten op de de financiële dienstenmarkt, voornamelijk op de gebieden IT-veiligheid, fraudedetectie en risicomanagement. Het bedrijf zal zich internationaal richten op de snelgroeiende markten van het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Booz Allen Hamilton werd onlangs publiek door een primaire emissie (initial public offering –IPO). In het eerste verdienstenrapport sinds de voltooiing van zijn IPO maakte Booz Allen Hamilton een kwartaalwinst van $23.6 miljoen bekend.

Booz Allen Hamilton is in 1942 opgericht door drie Amerikaanse adviseurs. In 2008 splitste Booz Allen Hamilton in Booz Allen Hamilton en Booz & Company.

Meer Strategy nieuws