Booz: Samenhang bepaalt innovatiesucces, niet geld

27 mei 2013 Consultancy.nl

De sleutel tot innovatiesucces ligt niet in het geld dat in het ontwikkelen van producten en innovaties wordt gestopt. De sleutel tot succes ligt juist in focus en samenhang. Dat zegt Cesare Mainardi, CEO van Booz & Company, in een interview met de Amerikaanse krant The Wall Street journal.
 
Wat is het belangrijkste dat leiders moeten doen om innovatie binnen hun instellingen te laten floreren? Deze vraag kregen tientallen experts op het gebied van innovatie van The Wall Street Journal voorgeschoteld.
 
Volgens Mainardi, geloven teveel leiders nog steeds het fabeltje dat als ze genoeg geld investeren in Research & Development, dat ze de volgende Apple of Google kunnen worden. “Uiteraard is het niet zo eenvoudig. In de laatste 8 jaar hebben we ‘s werelds 1,000 grootste bedrijven die in R&D investeren onderzocht in ons “Global Innovation 1000” onderzoek. En ieder jaar trekken we dezelfde conclusie – er is geen significante statistische relatie tussen financieel resultaat en innovatie-uitgaven, zowel voor de totale R&D uitgaven of R&D als percentage van de totale omzet” zegt de topman van het strategie adviesbureau.
 
Cesare Mainardi - Booz & Company
 
“Het geheim is niet geld – het is samenhang. Bedrijven die excelleren in innovatie hebben altijd één karaktereigenschap gemeen. Ze weten waar ze echt goed in zijn binnen de markt, en zij richten hun innovatie-inspanningen rond deze kerncapaciteiten – die specifieke combinatie van talent, kennis, team structuur, tools, processen die hun bedrijf onderscheiden en enorme waarde creëren. Mijn advies aan leiders:  Vind uit wat jouw bedrijf op een unieke manier doet en bouw een specifieke innovatiestrategie hieromheen. Ons advies is zelfs om de algehele bedrijfsstrategie om de kerncapaciteiten heen te bouwen. Zodra bedrijven zo’n samenhang bereiken, dan onstaat de innovatiemagie”.
 
Overige berichten op het gebied van innovatie:
ADL: Volwassen innovatiemanagement verhoogt omzet
BCG: Top 20 meest innovatieve bedrijven ter wereld
ConQuaestor: structuur grootste knelpunt van innovatie
ADL model voor best practice innovatiemanagement
Kirkman: Samenwerking pijler van duurzame innovatie
Zes Innovatie best practices volgens BCG onderzoek

Meer Strategy nieuws