Cees van Steijn van BoerCroon langer TMG topman

8 november 2013 Consultancy.nl

Telegraaf Media Groep* (TMG) heeft het contract met interim bestuursvoorzitter Cees van Steijn verlengd tot eind april 2014. Van Steijn is geassocieerd partner van BoerCroon Management, de interim management tak van BoerCroon.
 
In april van dit jaar werd Cees van Steijn benoemd als tijdelijke opvolger van Herman van Campenhout, die door de RvC werd verzocht te vertrekken als gevolg van een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Het oorspronkelijke contract van Van Steijn liep tot eind 2013, maar is nu verlengd tot eind april 2014. Reden voor de contractverlenging ligt volgens TMG woordvoerder Hans Elekan in het feit dat Van Steijn op deze manier de jaarcijfers “zelf kan toelichten” op de jaarvergadering, die gepland staat in april volgend jaar.
 
Cees van Steijn - Topman TMG
 
Van Steijn heeft geen eenvoudige taak bij het mediabedrijf. Telegraaf Media Groep kampt al geruime tijd met een dalende omzet uit advertenties en oplages. Met als gevolg dat het eerder dit jaar werd genoodzaakt om de winst- en omzetdoelstelling voor 2016 af te zwakken en een groot kostenbesparingsprogramma van zo’n €130 miljoen te lanceren.
 
Cees van Steijn studeerde Commerciële Economie in Amsterdam en behaalde zijn Masters Degree in Business Administration bij I.M.D. in Lausanne. Na het behalen van zijn Masters graad in 1981 was hij 12 jaar werkzaam bij Van de Bunt, een organisatieadviesbureau uit Amsterdam. Sinds 2006 is hij geassocieerd partner van BoerCroon Management.
 
* Telegraaf Media Groep is één van de grootste mediabedrijven van Nederland met dagbladen als De Telegraaf, Metro en Spits. Ook is TMG eigenaar van SkyRadio en online (gaming) paltform Hyves.

Meer Strategy nieuws