Ex McKinsey en AEF Bas Leerink nieuwe topman MST

31 december 2012 Consultancy.nl

Medisch Spectrum Twente (MST) heeft voormalig McKinsey & Company en Andersson Elffers Felix adviseur Bas Leerink (50) benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij volgt per 1 april 2013 Herre Kingma (64) op, die met pensioen gaat.
 
Bas Leerink werkte sinds 2004 bij zorgverzekeraar Menzis. Hij begon als verantwoordelijke voor de zorginkoop alsmede voor de uitvoering van de AWBZ van de zorgkantoorregio’s Groningen, Twente en Arnhem. In 2006 werd hij directeur Zorgmanagement en lid van het directieteam van Menzis. In 2008 is hij benoemd tot bestuurslid van de Raad van Bestuur, sinds april van dit jaar is hij verantwoordelijk voor de portefeuille Strategie en Ontwikkeling.
 
Daarvoor werkte hij ruim acht jaar in de adviesbranche, zeven jaar bij McKinsey & Company en minder dan een jaar bij Andersson Elffers Felix. Bas Leerink is gepromoveerd in de Biochemie en zijn carrière begonnen als klinisch chemicus.
 
Ambitie
Belangrijkste ambitie van Leerink om de overstap naar het Twentse ziekenhuis is het ‘toekomst vast’ maken van de organisatie en mensen. “De komende jaren zal de druk op de medisch specialistische zorg in termen van aantoonbare toegevoegde waarde voor de patiënt, sterk toenemen. Dat vraagt heel veel van de mensen in de ziekenhuisorganisatie en in zorgorganisaties in de regio. Samenwerking en concurrentie goed laten samengaan, leiding geven aan het proces van nieuwbouw, het blijvend winnen van het vertrouwen van de inwoners in Twente en de betalers van de zorg in de regio zijn daarbij mijn belangrijkste speerpunten” aldus Leerink.

Meer Strategy nieuws