Interview met Paul Musegaas, Consultant bij SDP

10 april 2014 Consultancy.nl

Waarom heb je voor strategie consultancy gekozen?

Strategie consultancy is voor mij een unieke combinatie van analytische uitdaging en werken in teamverband. Je werkt aan complexe problemen waar geen standaard oplossing voor is. Alleen door voort te bouwen op elkaars ideeën kun je creatieve oplossingen bedenken die in de praktijk ook werken. Daarnaast werk je in korte tijd in verschillende sectoren aan uiteenlopende opdrachten.

En waarom Strategy Development Partners?

Qua type werk en opdrachtgevers verschilt Strategy Development Partners weinig van de grote kantoren als McKinsey, BCG en Bain. In de cultuur en in de aanpak van opdrachten zag ik wel grote verschillen. Nu ik er een jaar aan de slag ben blijkt dit ook te kloppen, een aantal voorbeelden:

  • Betrokken partners: onze partners zijn nauw betrokken bij alle fases van het project en werken full-time mee aan de analyses. Omdat ik dagelijks met deze ervaren professionals samenwerk heb ik de afgelopen tijd veel geleerd, en durf ik ook mijn grenzen te verleggen.
  • Niet-hiërarchisch: we kennen geen ‘standaard’ hiërarchische taakverdeling. Zo was ik vanaf de start niet alleen bezig met data verzamelen en analyseren, maar ook met het onderhouden van cliëntcontact. Ik krijg volop de ruimte en verantwoordelijkheid om me snel te ontwikkelen. Zo heb ik in mijn eerste project al een deel mogen presenteren in de eindpresentatie aan de raad van bestuur van een ziekenhuis.
  • Samen met cliënt: wij geloven dat er veel kennis aanwezig bij onze cliënten. Ik werk dan ook veel samen met hun experts/ mensen van de werkvloer. Deze interactie stimuleert ons tot het bedenken van creatieve oplossingen die in de praktijk van onze cliënt kunnen aarden.
  • Work-life balance: nieuwe creatieve ideeën bedenk je niet door lang op kantoor te zijn en avonden door te werken. Dit beseffen we ons maar al te goed. Ook als een deadline nadert is het belangrijker om ‘slim’ te werken dan ‘hard’ te werken. En we vinden het belangrijk om regelmatig rust te pakken. Ik kan erg genieten van een teamdiner of een middagje naar het strand.

Paul Musegaas - Strategy Development Partners

Wat geeft jou de meeste energie in je werk?

Ik zie mijn werk als een grote puzzel die je samen op moet lossen. In het begin heb je nog geen idee hoe de oplossing eruit zal zien. Toch vertrouw ik erop dat we de stukjes samen zo kunnen leggen dat er iets moois uitkomt. Deze zoektocht geeft mij veel energie. Vooral omdat ik alles doorleef met de rest van het team en we op elkaar kunnen bouwen.

Ook geeft het mij voldoening om aan het einde van het project te zien dat de cliënt (en zijn hele organisatie) de gevonden oplossing omarmt. Zo werd ik een paar maanden na afloop van mijn tweede project door de cliënt uitgenodigd op een borrel om te vieren dat het project geslaagd was en de cliënt grote stappen had gezet in de verdere uitwerking daarvan.

En hoe ziet de toekomst van Strategy Development Partners er uit?

De afgelopen jaren heeft Strategy Development Partners in diverse sectoren een goede cliëntbasis opgebouwd. We zijn dan ook klaar om ons team uit te breiden en als kantoor te groeien. Alles met mate uiteraard. Onze teamleden staan voorop en we willen ieder nieuw talent een optimale begeleiding kunnen bieden.

En jouw toekomst?

Mijn persoonlijke passie voor Strategy Development Partners groeit nog iedere dag. We behalen mooie resultaten voor de cliënt, maar ook voor onszelf. Ik werk aan diverse projecten in verschillende sectoren en ik kan hier nog heel veel leren. Kortom nog volop mogelijkheden en vooruitzichten!

Bekijk het profiel van Strategy Development Partners voor meer informatie.

Meer interviews kun je lezen op deze pagina.

Meer Strategy nieuws