McKinsey: Engelse WK bid meest lucratieve voor FIFA

1 december 2010 Consultancy.nl

De FIFA heeft strategy consulting firma McKinsey & Company de opdracht gegeven om te onderzoeken welke WK bid het beste zou presteren met betrekking tot inkomsten. Uit het oderzoek van McKinsey blijkt dat de Engelse kandidatuur voor de organisatie van het WK 2018 de enige is die aan de eisen van de Wereldvoetbalbond FIFA kan qua inkomsten.

Het onderzoek van McKinsey toont aan dat de inkomsten van het WK uit media, sponsorcontracten, ticketverkoop en licenties moeten komen. Vervolgens werden alle kandidaturen van de verscheidene landen met elkaar vergeleken en kwam Engeland er telkens als sterkste uit. Meer nog, de Engelse kandidatuur zou als enige voldoen aan de door de FIFA beoogde inkomstendoelstelling.

België en Nederland levert maar 87% op van FIFA inkomsten doelen

Het WK in Spanje en Portugal organiseren zou zorgen voor 91 procent van de vooropgestelde inkomsten, gevolgd door België en Nederland met 87 procent. Rusland sluit het rijtje met 86 procent. Voor de organisatie van het WK 2022 zouden de Verenigde Staten financieel gezien het sterkste dossier hebben. Daarnaast zijn ook Qatar, Australië, Japan en Zuid-Korea kandidaat.

Overhandigd aan het FIFA Uitvoerend Comité

Het rapport van McKinsey is onlangs overhandigd aan de 22 stemgerechtigde leden van het Uitvoerend Comité van de FIFA. Zij zullen morgen (2 december) beslissen wie het WK 2018 mag organiseren. België en Nederland zijn naast Engeland, Rusland en de gezamenlijke kandidatuur van Spanje en Portugal kandidaat om dat WK te organiseren.

 

Meer Strategy nieuws