Nieuwsoverzicht

McKinsey en partners lanceren Namens Nederland visie

McKinsey & Company heeft het Namens Nederland onderzoek gelanceerd, een grootschalig onderzoek waarin Nederlanders hun input, inzichten en visie ten aanzien van de toekomst van Nederland kunnen geven »

Techniekstudenten werken liefst bij McKinsey en BCG

Techniekstudenten die kiezen voor een carrière in de consultancybranche gaan het liefst aan de slag bij McKinsey en BCG. Buiten management consulting dromen studenten van een baan bij Siemens, BMW en Google »

Roland Berger: Belgische elektriciteit relatief duur

De Belgische industrie betaalt meer voor elektriciteit dan haar concurrenten in buurlanden als Nederland en Duitsland. Dat blijkt uit een recente studie van Roland Berger Strategy Consultant.

OC&C: Tien strategie valkuilen voor ondernemingen

Chris Outram, een van de oprichters van OC&C Strategy Consultants, bespreekt in zijn boek 'Making Your Strategy Work – How to go from Paper to People' tien veelvoorkomende strategie valkuilen voor ondernemingen »

Arthur D. Little: Lean hoofdkantoor bijna helft goedkoper

Door de principes van lean management te implementeren, gecombineerd met shared services en outsourcing, kunnen hoofdkantoren van organisaties tot 45% efficiënter opereren dan voorheen »

A.T. Kearney en McKinsey vieren 50 jaar in Duitsland

Precies 50 jaar geleden openden A.T. Kearney en McKinsey & Company hun eerste kantoor in Duitsland. Consultancy.nl gaat in op de geschiedenis van de twee consultancybureaus en hun expansie in Duitsland »

AT Kearney: California goed voor 9% luchtvaartmarkt

De luchtvaartindustrie van Californië is met een omzet van circa $62 miljard goed voor bijna 10% van de totale wereldwijde luchtvaartmarkt, blijkt uit een marktanalyse van consultancybureau A.T. Kearney »

OC&C: Gematigde internationale expansie beste strategie

Internationalisering wordt door veel bestuurders gezien als de belangrijkste aanjager van groei en financieel succes. Onderzoek van OC&C Strategy Consultants laat echter zien dat dit niet per se de beste optie hoeft te zijn »