Nolan, Norton & Co. splitst van Atos Origin

20 februari 2006 Nolan, Norton & Co.

Atos Origin en het management van Nolan, Norton & Co. (NNC) hebben overeenstemming bereikt over een management buy out (MBO). Reden voor de MBO is het waarborgen van de absolute onafhankelijkheid van NNC als toonaangevend strategisch adviesbureau. Beide partijen verwachten in de toekomst nauw met elkaar te blijven samenwerken. NNC blijft onder leiding staan van managing partner Ger Damen. Nolan Norton Institute (NNI), de research activiteit, onder leiding van Prof. Dr. Hans Strikwerda blijft onderdeel van NNC.

NNC werd onderdeel van Atos Origin nadat de onderneming in augustus 2002 KPMG Consulting overnam. NNC is een strategisch consultancy-bedrijf dat zich onderscheidt van de business consultancy-dienstverlening van destijds KPMG Consulting, nu Atos Consulting. De overeenkomst wordt door zowel Atos Origin als NNC gezien als een positieve ontwikkeling die de onafhankelijkheid van NNC als strategisch adviseur waarborgt. Wilbert Kieboom, CEO van Atos Origin Noord Europa: “Nolan, Norton & Co. wil een volledig onafhankelijk strategisch adviesbureau in Nederland worden. Door de management buy out denkt NNC nóg beter te kunnen focussen op haar klanten en op het leveren van advies op het gebied van strategie en executie met een hoge toegevoegde waarde.”

Ger Damen is blij met de beslissing om zelfstandig verder te gaan. “Atos Origin heeft ons de laatste jaren alle gelegenheid geboden ons te concentreren op uitdagende, top 500-klanten.Tegelijkertijd heeft NNC altijd de wens gehad om volledig zelfstandig adviesdiensten aan te bieden. Die kans krijgen wij nu door deze management buy out. Dat geeft ons een volledige, onmiskenbare onafhankelijkheid en onbeperkte toegang tot klanten en relaties. Wij verwachten als zelfstandig bureau sneller te kunnen groeien, zowel in Nederland als internationaal.”

Over Nolan, Norton & Co.

Nolan, Norton & Co. (NNC) is opgericht door Harvard academici Richard Nolan en David Norton en is sinds 1988 in Nederland gevestigd. NNC heeft een uitstekende staat van dienst in het leveren van advies met een hoge toegevoegde waarde. NNC’s focus op, en expertise in, ‘strategie en executie’ maken NNC een ideale gesprekspartner voor het senior management in diverse sectoren. NNC’s kennis en thought leadership hebben geresulteerd in de reputatie als innovatief strategie adviesbureau. De hoog opgeleide en ervaren topprofessionals, daadkrachtig leiderschap en ondernemende en resultaatgerichte cultuur leiden tot excellente resultaten, met hoge klanttevredenheid.

Over Atos Origin

Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro in meer dan veertig landen met een werknemersaantal van 46.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd aan de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting.


Meer Strategy nieuws