OC&C hoofdsponsor van OC&C Ringvaart Regatta 2012

4 april 2012 Consultancy.nl

OC&C Strategy Consultants heeft zich in 2012 opnieuw verbonden als hoofdsponsor van de Ringvaart Regatta. De OC&C Ringvaart Regatta is een competitieroeiwedstrijd over circa 100 kilometer en staat bekend als de langste onafgebroken roeimarathon ter wereld. Het traject start in Leiden, en via de Kaag en de Ringvaart roeien deelnemers naar de finish in Delft. Naast het verbinden van OC&C aan het event gaan OC&C adviseurs ook meedoen aan de Ringvaart in de categorie coxed eight (acht met stuurman). De competitie vindt dit jaar plaats op woensdag 9 mei. 

De OC&C Ringvaart Regatta wordt in 2012 voor de 37ste keer georganiseerd. De competitie is ontstaan in in 1976 als een onderlinge strijd tussen studentenverenigingen Njord en Laga naar aanleiding van het 100-jarige bestaan van de D.S.R.V. (De Delftsche Studenten Roei Vereeniging). Ieder jaar doen ongeveer 550 binnen- en buitenlandse roeiers mee. 

Voor meer informatie over de OC&C Ringvaart Regatta zie: www.occringvaartregatta.nl 

Geschiedenis van de OC&C Ringvaart Regatta 
In 1976 wordt in het kader van de lustrumactiviteiten van het 100 jarige Laga, Njord uitgedaagd voor een monsterrace over 100 kilometer. De Leidsche roeiers namen de uitdaging aan en de eerste Ringvaart Regatta is een feit. In 1977 verschijnen twaalf ploegen aan de start. Buitenlandse ploegen doen vanaf 1979 met de Ringvaart mee, twee Italiaanse universiteitsploegen waren de eerste. In de volgende tien jaar schrijven geleidelijk steeds meer buitenlandse ploegen zich in voor de roeiwedstrijd. In de editie van 1990 schrijven 13 buitenlandse ploegen zich in. Vanaf 1983 wordt het deelnemersveld open gesteld voor alle ploegen, waardoor het aantal deelnemers flink stijgt. Inmiddels strijden jaarlijks meer dan 500 roeiteams mee.

Meer Strategy nieuws