Partner Booz & Company wordt CEO Siemens

21 januari 2010 Consultancy.nl

Duitse industrieconglomeraat Siemens heeft Eric Spiegel, senior partner bij Booz & Company, gekozen als nieuwe president en CEO van Siemens Corporation, de Amerikaanse tak van Siemens AG.

Spiegel was eerder senior vice president en senior partner bij Booz & Company, een toonaangevend wereldwijd strategie adviesbureau. Hij brengt meer dan 25 jaar ervaring mee in key energy, manufacturing en utility industries. Hij is de coauteur van het boek ‘Energy Shift: Game-changing Options for Fueling the Future’, en is een bekende thought leader en adviseur in de energiesector.

Spiegel volgt George Nolen op, die 26 jaar bij Siemens werkte en sinds 2004 tot heden president en CEO was van de Amerikaanse eenheid.

Spiegel zal de zaken en doelen van het bedrijf sturen naar de ontwikkeling van groene technologie. ‘Siemens is een complexe, wereldwijde organisatie en Eric Spiegel brengt de juiste combinatie van product-, klanten- en beleidsexpertise, samen met ervaring in de strategische organisatie’, zei Peter Solmssen, ad interim voorzitter van Siemens Corporation.

Spiegel heeft een bachelorgraad cum laude in de economie behaald op Harvard University, en tevens een MBA van de Tuck Graduate School of Business op Dartmouth College.

‘Met zijn wereldwijde invloed, de erfenis van cutting-edge innovatie en een groeiende milieuportfolio, is Siemens een sleutelspeler in alle grote groeiende markten in de VS en wereldwijd’, zei Spiegel. ‘Ik kijk uit naar de kans om met de Amerikaanse werknemers van Siemens te werken, en met de waardevolle klanten van het bedrijf in de energie-, industrie- en gezondheidssector. Het is een spannende tijd om bij dit geweldige bedrijf te zijn.’

Met 405,000 werknemers in 190 landen behaalde Siemens in het fiscale jaar 2009 een wereldwijde omzet van $104.3 miljard.

 

Trefwoorden: Booz & Company, CEO Siemens Corporation, Eric Spiegel

Meer Strategy nieuws