PwC Advisory koopt strategiefirma Booz & Company

30 oktober 2013 Strategyconsulting.nl

‘Breaking news’ voor de strategy consulting markt: accountants- en adviesbureau PwC heeft de wereldwijde strategiefirma Booz & Company overgenomen. PwC en Booz & Company geven in een persbericht aan dat er intussen een ‘conditional merger agreement’ is getekend. De deal moet nog wel worden geaccordeerd door de Booz & Company partners, en gaat nog langs de toezichthouders eind dit jaar.

In de afgelopen eeuw groeide Booz & Company uit tot een van de top 5 wereldwijde strategy consulting bedrijven, en concurreert het adviesbureau met grote spelers als McKinsey & Company, Boston Consulting Group en Bain & Company en kleinere organisaties als Roland Berger, Monitor en OC&C Strategy Consultants en de verschillende strategietakken van grote professionele organisaties (i.e. Deloitte, Accenture).

Met de samenvoeging van Booz & Company met PwC wordt de gecombineerde organisatie in een klap een toonaangevende speler binnen het strategy & operations consulting segment, en worden BCG, Accenture en Bain ingehaald ten aanzien van wereldwijde omzet. Voor PwC, is de overname een flinke boost voor hun strategy & operations consulting tak, zowel in grootte als hun reputatie. Tot op de dag van vandaag, met betrekking tot de omzet van Strategy & Operations, lag PwC ver achter op marktleider Deloitte.

PwC koopt Booz & Company
Reactie Booz & Company
“Het motto van Booz & Company is, sinds de oprichting van het management consulting beroep door Edwin Booz zo’n 100 jaar geleden, altijd geweest om onze klanten te laten slagen” zei Cesare Mainardi, CEO van Booz & Companu. Het doel van Booz & Company is volgens Mainardi hun “klanten te helpen bij het identificeren en ontwikkelen van onderscheidend vermogen”. Volgens de Booz topman zal de combinatie van PwC en Booz deze “innovatieve waardepropositie blijven leveren, en kan deze het management consulting segment in de komende eeuw heruitvinden”

Reactie PwC
“We geloven dat de voorgestelde combinatie van Booz & Company met onze bestaande Assurance, Advisory en Tax capaciteiten een unieke professionele dienstenorganisatie oplevert, die first class kwaliteitsdiensten biedt aan een breed spectrum van stakeholders, zei Dennis Nally, Chairman bij PriceWaterhouseCoopers International. Door de overeenkomst zullen CEOs met een wereldwijd consulting team kunnen werken, dat diensten kan bieden van strategie-ontwikkeling tot implementaties, aldus de PwC topman.

In December zullen de Booz & Company partners de deal nog wel moeten goedkeuren en zal er naar verwachting eind dit jaar een publiekelijke aankondiging plaatsvinden. Tot die tijd zal alles gewoon ‘business as usual’ zijn en zullen zij de belangen van hun klanten en stakeholders verder behartigen.  

Meer Strategy nieuws