Roland Berger bereikt mijlpaal met 50ste kantoor

27 juli 2012 Consultancy.nl

Roland Berger Strategy Consultants heeft twee nieuwe kantoren geopend in Noord-Amerika: zijn 50e kantoor bevindt zich in Montreal (Canada) en het 51e in Boston (Verenigde Staten). De nieuwe kantoren zijn onderdeel van de groeistrategie die de 220 Roland Berger-partners eind 2010 hebben opgestart, na de last-minute mislukking van de fusie met Deloitte. Tot de groeistrategie behoort een hernieuwde commitment voor de Noord-Amerikaanse markt.

Groeistrategie na afgeblazen fusie met Deloitte
Na de stukgelopen fusie met Deloitte Consulting in november 2010 is Roland Berger hard op weg om organische groei te realiseren. Begin 2011 opende het consultancykantoor in India, Manama en Bahrein. Medio 2011 opende het strategy consulting kantoor in de Libanese hoofdstad Beirut. Later dat jaar werden ook vestigingen geopend in Doha , de Verenigde Arabische Emiraten en Lagos (Nigeria). In februari 2012 breidde het ook uit naar Seoul (Zuid Korea). 

Vijf kantoren in Noord-Amerika “We zijn blij dat we met Montreal en Boston nu meer dan 50 Roland Berger-kantoren over de hele wereld hebben”, zei Martin Wittig, CEO van Roland Berger Strategy Consultants. “Onze strategie voor het uitbreiden van onze Noord-Amerikaanse activiteiten betaalt zich uit!” Roland Berger is nu tien jaar actief in Noord-Amerika, en heeft er nu vijf kantoren: New York Detroit, Chicago, Boston en Montreal. 

Groeiende vraag naar strategy consulting
Het strategieadviesbureau groeit niet alleen in Amerika: “Roland Bergers excellente internationale positionering kan worden toegeschreven aan onze 220 partners, die met hun ‘Plan for Growth’ in de ontwikkeling van het bedrijf hebben geïnvesteerd”, aldus Wittig. Sindsdien betaalt deze strategie zich vooral uit in de belangrijkste markten, waaronder Duitsland, Frankrijk en China. Maar Roland Berger is er tevens in geslaagd om zijn aanwezigheid in andere regio’s uit te breiden, zoals Scandinavië, Zuidoost-Azië en Afrika. Hier heeft het adviesbureau significant marktaandeel gewonnen ten opzichte van de concurrentie. “We zullen deze groei in de komende jaren blijven stimuleren”, liet Wittig weten.

Meer Strategy nieuws