Roland Berger: focus op schone energietechnologie

14 november 2009 MD Weekly

Nederland staat op een 17de plaats als het aankomt op de omzet die wordt gemaakt in schone energietechnologie. Denemarken, Brazilië, Duitsland en Spanje hebben relatief de hoogste omzet in deze sector. Dat komt naar voren uit het onderzoek `Clean Technology` van strategie consultancy Roland Berger in opdracht van het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Denemarken is wereldmarktleider op het gebied van windturbines en isolatie, Brazilië heeft de grootste productie van bio-ethanol en Duitsland boekt een grote omzet in zuinige machinebouw. Spanje scoort punten met zonne- en windenergie. Volgens klimaatspecialist Donald Pols van WNF moet Nederland zijn geld inzetten op één of twee ontwikkelingen en die groot maken. Hij merkt op dat het kabinet nu van de ene naar de andere stimuleringsmaatregel springt.

`Het WNF ziet voor Nederland mogelijkheden in windenergie, in biobrandstoffen en het efficiënter omgaan met energie in de agrarische sector`, aldus Pols. Volgens de klimaatspecialist is er geen extra geld nodig, maar moet het geld efficiënter en consequenter worden ingezet. `Dan doet de markt de rest.`

 

Trefwoorden: Roland Berger, Clean Technology

Meer Strategy nieuws