Roland Berger geeft 1m aan Arabische Lente strijders

18 december 2011 Consultancy.nl

In november vond het eerste Berlin Human Forum plaats. Deze werd geopend door de Duitse president Christian Wulff. Tijdens het forum reikte Roland Berger Strategy Consultants voor de vierde keer de ‘Human Dignity Award’ uit. Dit jaar ging de award naar strijders van de Arabische Lente. De Tunesische advocate Radhia Nasroui, de organisatie Arabic Network for Human Rights Information (ANHRI) en de Syrische journalist Mazen Darwish mogen een bedrag van € 1 miljoen verdelen.

Het forum, een initiatief van de Roland Berger Foundation is geïnitieerd om met beleidsmakers, experts en andere betrokkenen te discussiëren over de ontwikkelingen op het gebied van menswaardigheid en mensenrechten. Parallel aan het forum, is een online platform gelanceerd. In het licht van de recente gebeurtenissen richtte deze eerste bijeenkomst van het Berlin Human Forum zich op de recente gebeurtenissen in de Arabische wereld.

Winnaars Human Dignity Award
Dit jaar heeft de award commissie besloten om hen te prijzen die een groot aandeel hebben gehad in wat we nu de Arabische Lente noemen. De Tunesische advocate Radhia Nasroui werd geëerd voor haar heldhaftige inspanningen de afgelopen jaren in de strijd tegen martelingen en haar inzet voor een onafhankelijk juridisch systeem in Tunesië. De Arabic Network for Human Rights Information (ANHRI) werd geprezen voor het voeren van een succesvolle strijd voor de vrijheid van meningsuiting en pers in Egypte. Tot slot werd de Syrische journalist Mazen Darwish geroemd om zijn dappere en onvermoeide betoog voor dezelfde normen en waarden in zijn land. Tijo Collot d’Escury, managing partner van Roland Berger in Nederland vindt de keuze van de jury zeer terecht: “De winnaars vertegenwoordigen initiatieven die de hele Arabische wereld in beweging hebben gebracht. Een doorbraak in de strijd tegen het schenden van mensenrechten en het beschermen van menswaardigheden in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.”

Over de Roland Berger Foundation
De Roland Berger Foundation is gevestigd in München en is een onafhankelijke stichting volgens Duits recht. De stichting is opgericht door Prof. Dr. Roland Berger op 27 maart 2008. Sinds de oprichting heeft de Roland Berger Foundation de beschikking over een kapitaal van € 50 miljoen. De stichting heeft een eigen bestuur en Board of Trustees. De stichting heeft twee doelstellingen: ten eerste wijdt de stichting zich aan het signaleren, bevorderen en beschermen van menswaardigheid en mensenrechten over de hele wereld. De ‘Roland Berger Human Dignity Award’ wordt ondersteund met €1 miljoen om wereldwijd vreedzame samenwerking te stimuleren. Daarnaast heeft de stichting de doelstelling om talentvolle jonge mensen van minder bevoorrechte achtergronden te ondersteunen. Het ‘Roland Berger Fit for Responsibility’ subsidieprogramma maakt het voor hen mogelijk om educatie van hoge kwaliteit te verkrijgen en dus op eigen kracht hun leven te kunnen ontwikkelen.

Meer Strategy nieuws