Roland Berger geeft miljoen aan vrouwenrechten iconen

19 april 2013 Consultancy.nl

Drie vrouwen hebben de 2013 versie van de Roland Berger Human Dignity Award gewonnen, een prijs die individuen erkent die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan vrouwenrechten. Dit jaar ging de award naar de Indiase vrouwenrechten organisatie Jagori, de Pakistaanse advocate Dr. Asma Jahangir en het Afghan Women’s Network. Zij ontvingen de onderscheiding deze week uit handen van Norbert Lammert, voorzitter van de Duitse Bondsdag, tijdens een ceremonie in Berlijn. De winnaars delen een geldprijs van €1 miljoen.
 
De 'Human Dignity Award' wordt georganiseerd door de Roland Berger Foundation, een initiatief van Roland Berger Strategy Consultants. De stichting heeft als doel om de ontwikkeling van vrouwenrechten te stimuleren en talentvolle jonge mensen van minder bevoorrechte achtergronden te ondersteunen. Sinds de oprichting in 2008 heeft de Roland Berger Foundation de beschikking over een kapitaal van circa €50 miljoen.
 
Winnaars Human Dignity Award 2013
De Indiase NGO Jagori, vertegenwoordigd door haar bestuurders Suneetha Dhar en Kalpana Viswanath, ontving de award als erkenning voor haar jarenlange en succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen in India. Eén van de huidige initiatieven is de Safe Delhi campagne om de veiligheid van vrouwen in de Indiase hoofdstad te verbeteren, onder andere door buschauffeurs te trainen hoe te reageren op incidenten met seksueel geweld.
 
Mensenrechtenactivist en advocaat Dr. Asma Jahangir uit Pakistan werd geëerd voor haar geëngageerde strijd in naam van de rechten van vrouwen in Pakistan.
 
Het Afghan Women’s Network  werd erkend voor haar inspanningen ten behoeve van de vrouwen in Afghanistan. De Award werd in ontvangst genomen door bestuurders Leeda Yaqoobi en Hasina Safi. Het netwerk heeft sinds 1995 met succes campagne gevoerd om vrouwen meer invloed te geven en de discriminatie en het geweld tegen vrouwen te verminderen.

Meer Strategy nieuws