Roland Berger: Small Commercial Vehicle markt groeit

25 september 2014 Consultancy.nl

Volgens een nieuw onderzoek van Roland Berger zal het ‘small commercial vehicles’ (SCV) segment in India de komende jaren explosief groeien, waardoor het tegen 2020 goed zal zijn voor maar liefst 80% van de totale Indiase markt voor commerciële voertuigen.

De Indiase praktijk van Roland Berger, een internationaal strategisch advieskantoor, verrichte onlangs een marktonderzoek naar India’s commercial vehicles (CV) markt. De belangrijkste bevindingen en ontwikkelingen zijn gepubliceerd in het rapport ‘Small commercial vehicle – India's little elephant’.

Small commercial vehicles (SCV)
Het rapport onthult dat het SCV segment, een relatief nieuw segment in India’s auto-industrie, de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt heeft (+30% tussen 2010 en 2012), wat het tot het grootste segment maakt in termen van volume. Bovendien heeft het segment bewezen minder gevoelig te zijn voor de noodlijdende crisis in de sector – de groeipercentage tussen FY12 en FY14 slonk met een CAGR van ‘slechts’ 1%, vergeleken met de 11% in de gehele sector. Op dit moment heeft het SCV segment een volumeomzet van ongeveer 432.000 units. “Het SCV segment heeft het beter gedaan dan alle andere commerciële voertuigsegmenten en is nu goed voor meer dan 60% van de sector”, zegt Wilfied Aulbur, Managing Partner bij Roland Berger India en een van de auteurs van het rapport.

Commercial vehicle industry market evolution

De komende jaren ziet het er goed uit voor het SCV segment, voorspellen de consultants. Ze verwachten dat het segment zal groeien met een CAGR van 13% tot 2020, waarbij het aandeel tussen passagiers- en cargo SCV voertuigen naar verwachting stabiel zal blijven. Als gevolg van de dubbelcijferige groei zal het SCV segment in zes jaar tijd goed zijn voor 80% van de totale markt. 

Roland Berger stelt dat de vraag naar SCV’s gedreven is door de stijgende behoefte aan intercity goederen en passagierstransportatie, vooral het gevolg van nieuwe applicaties voor SCV’s, waardoor het voertuig zijn intrede maakt bij een nieuwe doelgroep. “Producenten ontwikkelen steeds meer toepassingen voor SCV auto’s om de markt te vergroten.” 

Small commercial vehicle industry projected market evolution

Daarnaast zorgen overheidsrestricties op voertuigen, zoals het overladen van cargo voertuigen of het weren van zware bedrijfsvoertuigen in steden, voor een toenemende vraag naar de meer milieuvriendelijke SCV’s.

Meer Strategy nieuws