Simon Kucher opent kantoor in Barcelona, 2e in Spanje

25 september 2014 Consultancy.nl

Simon-Kucher & Partners, een wereldwijd consultancybureau dat gespecialiseerd is in sales & marketing consultancy, heeft een nieuw kantoor in Barcelona geopend. De recente aanvulling vormt de derde kantooruitbreiding in het afgelopen jaar, waardoor het van oorsprong Duitse consultancykantoor zijn globale footprint uitbreidt naar 28 locaties wereldwijd.

Het nieuwe kantoor in Spanje’s op een na grootste stad komt niet als een verrassing. Eerder dit jaar, toen de organisatie zijn recordwinsten en ambitieuze groeiplannen kenbaar maakte, kondigde Simon-Kucher aan dat het van plan was om zijn aanwezigheid in Spanje uit te breiden, voortbouwend op het succes van hun kantoor in Madrid, dat in 2008 werd geopend.

Simon Kucher Partners - Barcelona

Het besluit om Barcelona als markt te betreden ligt ten grondslag aan drie factoren, zegt Georg Tacke, co-CEO van Simon-Kucher & Partners. Allereerst is de Spaanse markt herstellende*, waardoor organisaties steeds meer hun inspanningen ombuigen van kostenbesparing naar groei, een van de belangrijkste competenties van het consultancykantoor. “De Spaanse markt laat duidelijke tekenen van herstel zien. Met onze kantoren in Barcelona en Madrid, de economische krachtcentra van het land, vormen we een sterke partner voor onze groeiende klanten. “Ten tweede, de keuze voor het Iberische schiereiland is nauw verbonden met de recente uitbreiding in Brazilië en Chili. “Door nauw verbonden te zijn aan de groeimarkten in Latijns-Amerika, zal onze versterkte aanwezigheid in Spanje ook een aanjager zijn voor onze overzeese activiteiten.

Ten derde volgt Simon-Kucher – met het oog op de sterke jaarlijkse resultaten – een agressieve wereldwijde internationaliseringsstrategie. In 2008 had de organisatie 14 kantoren wereldwijd, zes jaar later bestrijkt zijn footprint 28 kantoren en lokale aanwezigheid in 22 landen. De afgelopen jaren opende de organisatie nieuwe kantoren in onder meer São Paulo, Santiago de Chile, Dubai en Istanboel, en tijdens de crisisjaren breidde het zijn Europese aanwezigheid sterk uit buiten het thuisland Duitsland. Tegen 2015 wil Simon-Kucher de omzetdrempel van €200 miljoen overschrijden.

SKP Omzet en Werknemers

Barcelona
Simon-Kucher’s Barcelona team bestaat momenteel uit 10 - 15 experts, de komende maanden wil het kantoor het team echter uitbouwen naar zo’n 20 consultants. Op de middellange termijn, plant Simon-Kucher een verdubbeling van zijn totale aantal werknemers in Spanje, naar ongeveer 70 professionals. 

* gerelateerd nieuwsbericht: Italiaanse en Spaanse consultingmarkten groeien weer

Meer Strategy nieuws