Simon Kucher & Partners verwacht record omzet

27 juli 2010 Consultancy.nl

Internationaal strategie-adviesbureau Simon-Kucher & Partners verwacht dat 2010 een recordjaar zal worden. In de eerste helft van het jaar bedroeg de omzet 49.2 miljoen euro, 17% meer dan in de eerste helft van 2009. Vooral Q2 van 2010 was succesvol, met een groei van 30%. “We zitten al boven de halfjaaromzet van 2008, ons beste jaar tot nu toe”, zei George Tacke, CEO van adviesbureau Simon-Kucher & Partners. “Onze projectaanvoer is perfect, en we verwachten de grens van 100 miljoen euro dit jaar te overschrijden.”

Volgens Tacke hebben alle regio’s en divisies van het bedrijf bijgedragen aan deze sterke groei. Vooral benoemenswaardig zijn de Amerikaanse bedrijfstak, die met 40% groeide, en de dienstensector (waaronder financiële diensten en telecommunicatie/media), die tweemaal zo snel groeide als het gemiddelde.

Simon-Kucher & Partners Nederland
Simon-Kucher & Partners heeft haar kantoor in Nederland in oktober 2008 geopend. Het kantoor wordt geleid door Managing Director Onno Oldeman, voormalig leidinggevende van Customer & Market Strategy bij Deloitte Consulting. SKP Nederland heeft momenteel 10 strategy en management adviseurs in dienst. Het Nederlandse kantoor specialiseert zich strategy, sales & marketing en richt zich voornamelijk op klanten in de consumer business, retail, telecom en industry. De service offerings Pricing en Trade Terms Optimisation vertegenwoordigen circa de helft van omzet. "Na een goede start waarin we verschillende adviseurs hebben aangetrokken is onze doelstelling in 2010 om Simon-Kucher & Partners te professionaliseren en om onze dienstverlening en positionering verder op te bouwen" zegt Onno Oldeman.

Verdere internationale uitbreiding
Het wereldwijde adviesbureau Simon-Kucher & Partners (SKP), gespecialiseerd in strategy, marketing en sales, heeft bevestigd dat het zijn internationale uitbreiding in 2010 zal voortzetten. Gedurende de eerste 6 maanden van 2010 werden wereldwijd 62 nieuwe werknemers aangesteld. In totaal zijn 120 nieuwe aanstellingen gepland voor het gehele jaar. Nieuwe kantoren zullen bijvoorbeeld worden geopend in Singapore, Sydney, Beijing en Kopenhagen. 

Het adviesbureau is goed voorbereid op toekomstige ontwikkelingen. “De crisis heeft een blijvende impact gehad op de adviesmarkt”, legt Tacke uit. “Duidelijk gepositioneerde specialisten zullen opbloeien, terwijl minder gedifferentieerde adviesbureaus niet ongedeerd zullen overleven.” Sinds zijn oprichting 25 jaar geleden is Simon-Kucher & Partners gefocust op marketingstrategie, sales en pricing.

Meer Strategy nieuws