Simon-Kucher Amsterdam gegroeid naar 15 consultants

10 februari 2011 Consultancy.nl

Vorige week werd bekendgemaakt dat Simon-Kucher & Partners wereldwijd een recordjaar achter de rug heeft. Voor het eerst in haar 25-jarige geschiedenis passeerde het adviesbureau de magische grens van €100 miljoen omzet – het behaalde in 2010 een omzet van €105.4 miljoen. Ook Simon-Kucher & Partners Nederland heeft na de oprichting, door Deloitte Consulting alumni Onno Oldeman, een exponentiele groei meegemaakt sinds de oprichting in oktober 2008. Het kantoor in Amsterdam heeft momenteel 15 consultants in dienst en is actief op zoek naar uitbreiding van haar team.

De omzet van Simon-Kucher Nederland kwam voort uit projecten in zeer diverse sectoren als fabrikanten van consumentengoederen, industriële producenten, groothandels, retailers en verzekeraars. De toekomst ziet er veelbelovend uit met een jaarlijkse groeiverwachting van tenminste 20 procent op de middellange termijn.

Boek ‘Uit de crisis’ van SKP Nederland Managing Partner

In het afgelopen jaar is het boek ‘Uit de crisis’ van Onno Oldeman, Managing Partner van SKP Nederland, uitgebracht. Hierin worden 33 praktische oplossingen aangedragen voor ondernemingen om de crisis te lijf te gaan. “We moeten ons actief opstellen aan het front van verkopen en winsten als we er zeker van willen zijn dat onze bedrijven de crisis overleven en te boven komen”, zo stelt Oldeman in het voorwoord. Dit boek is de eerste stap naar het overwinnen van de crisis.

Pricing seminars

Ook organiseerde SKP Nederland afgelopen jaar twee seminars met als thema’s ‘Ensuring Recovery’ en ‘Sales Excellence’. Beide seminars zijn goed ontvangen door de bezoekers en wegens het succes van deze evenementen organiseert Simon-Kucher ook dit jaar twee seminars, waarvan de eerste in mei met als thema ‘Value Pricing for Profit’.

De vooruitzichten voor 2011 zijn ook rooskleurig. SKP verwacht dat de wereldwijde omzet met 15 % zal stijgen naar net boven de € 120 miljoen.

Over Simon-Kucher & Partners

Simon-Kucher & Partners (SKP) is een internationaal adviesbureau met 500 professionals op 23 kantoren wereldwijd. SKP is opgericht in 1985 en heeft meer dan 25 jaar ervaring met het verschaffen van advies op het gebied van strategy consultancy en marketing consulting. Simon-Kucher & Partners wordt door analisten beschouwd als ’s werelds leider op het gebied van pricing advies.

Meer Strategy nieuws