Squarewise Alumni Event een groot succes

7 oktober 2011 Consultancy.nl

Vorige week dinsdag was het zo ver, de eerste Squarewise Alumnidag was een groot succes! Wij zijn erg blij met de opkomst en het feit dat de alumni op dinsdagavond de tijd hebben genomen voor Squarewise.

Marcel Heskes opende dinsdag 27 september het eerste alumni event. Hij blikte terug op de afgelopen 10 jaren van het bestaan van Squarewise.

Met zelfs Robert Alders als één van de eerste werknemers uit 2002 lukte dat aardig. Opvallend voor enkele alumni was dat de mannencultuur uit het begin, zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld in een meer diverse samenstelling met een gezonde man/vrouw verdeling. Tevens is, met de komst van Cécile van Oppen, de focus binnen Squarewise van kennismanagement richting duurzaamheid gegaan.

Met een groei naar 30 werknemers, is het huidige Squarewise meer gestructureerd op sector en zijn er zowel junioren als senioren die deze teams vertegenwoordigen. Erg leuk om te horen was dat er nog steeds tussen Squarewise en alumni wordt samengewerkt. Zo werkt Koen Eising bij Alliander samen met Squarewise aan mooie innovatieprojecten.

Na de opening was het woord aan Jan van Betten, oud CEO van Reed Elsevier Duitsland en oprichter van Nudge. Jan wist iedereen te inspireren met een presentatie over duurzame innovatie en de grote impact die kleine individuele initiatieven kunnen hebben. Onze alumni lieten zien de Squarewise-mentaliteit nog niet kwijt te zijn, waarbij kritische vragen werden gesteld alvorens zich te laten overtuigen.

Na een borrel hebben wij de avond in Oliver’s afgesloten waar alle tijd was om uitgebreid bij te praten. Er werden nieuwe contacten opgedaan en uiteraard ook oude contacten opgerakeld. Met persoonlijke alumni visitekaartjes hopen wij in contact te blijven met onze alumni en op verzoek met jullie te brainstormen over vraagstukken waar zowel huidige als oud-adviseurs zich mee bezig houden.

Al met al, een zeer succesvolle eerste bijeenkomst waar wij een jaarlijks terugkerend event van gaan maken. Tot die tijd houden wij jullie op de hoogte en blijven wij graag met jullie in contact via onze Squarewise Alumni groep op LinkedIn.

Meer Strategy nieuws