Simon Kucher & Partners verwacht opnieuw recordjaar

3 augustus 2011 Consultancy.nl

Strategie- en marketingadviesbureau Simon-Kucher & Partners (SKP) heeft aankondigd dat het een nieuw recordjaar verwacht. In de eerste helft van het jaar klom de omzet van het bedrijf naar bijna €58 miljoen. Dat is 20% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Recordomzet
2010 was al een recordjaar voor Simon-Kucher – voor het eerst behaalde het strategy consulting kantoor een wereldwijde omzet van meer dan €100 miljoen. Georg Tacke en Klaus Hilleke, CEO’s van Simon-Kucher, willen in 2011 de grens van €120 miljoen passeren. Uit de eerste resultaten blijkt dat ze goed op weg zijn. “Dit was verreweg het beste eerste halfjaar in onze geschiedenis en we verwachten dat 2011 een nieuw recordjaar zal worden”, aldus de topmannen.

Wereldwijde groei
Tacke geeft aan dat alle bedrijfsdivisies en kantoren hebben bijgedragen aan de snelle groei, en dat afdelingen in bijna alle landen met een buitengewone snelheid zijn gegroeid. Simon-Kucher genereert de helft van de omzet in zijn thuismarkt Duitsland, en de andere helft in andere markten wereldwijd.

Simon-Kucher & Partners Nederland

In oktober 2008 werd een kantoor in Nederland opgericht door ex-Deloitte Consulting adviseur Onno Oldeman. Het Amsterdamse kantoor is exponentieel gegroeid sinds de oprichting. SKP Nederland heeft momenteel 15 consultants in dienst en is actief op zoek naar uitbreiding van haar team. Internationaal heeft het adviesbureau de doelstelling om circa 80-100 nieuwe consultants te werven in 2011.

Meer Strategy nieuws