Collot d’Escury lid van de Global Executive Committee

28 juli 2010 Roland Berger

Tijdens een internationale partnermeeting in Essen (Duitsland) is Tijo Collot d’Escury (43) benoemd tot één van de zes leden van de Global Executive Committee van Roland Berger Strategy Consultants. Binnen de Global Executive Committee zal Collot d’Escury verantwoordelijk zijn voor de Nederlandse en de Britse markt en voor het verkennen van nieuwe markten in Scandinavië. Sinds de oprichting van het Amsterdamse kantoor in 2002 was hij al managing partner van Roland Berger Nederland en sinds 2003 was hij lid van de wereldwijde Raad van Toezicht van het strategisch adviesbureau.  

Bij adviesbureau Roland Berger houdt Collot d’Escury zich voornamelijk bezig met internationale projecten in Europa en de Verenigde Staten op het gebied van corporate strategische planning, fusies & overnames en technologie- en innovatiemanagement. Hij is gespecialiseerd in de sectoren chemie, zorg en financiële dienstverlening. Voordat Collot d’Escury in 2002 in dienst trad bij Roland Berger, was hij ruim tien jaar werkzaam bij Arthur D. Little.

Tijdens de bijeenkomst stemden de partners uit 26 landen voor de nieuwe Global Executive Committee en een nieuwe Raad van Toezicht. Martin Wittig is tijdens de partnermeeting benoemd tot de nieuwe CEO van Roland Berger Strategy Consultants. Hij is de opvolger van Burkhard Schwenker, die werd verkozen tot de nieuwe voorzitter van de wereldwijde Raad van Toezicht. Roland Berger zelf werd benoemd tot honorair voorzitter van het adviesbureau dat hij in 1967 oprichtte.

Nieuwe generatie
Roland Berger is het enige strategisch adviesbureau van Europese origine dat tot de top-vijf van de wereld behoort. Met de benoemingen en verschuivingen is een nieuwe generatie ingeluid in de partnergeleide structuur van de organisatie, zoals die in 1994 door Prof. Dr. h.c. Roland Berger is opgezet. Het strategisch adviesbureau ziet dit als een belangrijke nieuwe stap in de verdere internationalisering.

Meer Strategy nieuws