Top of Minds: Top werkgevers onder strategy consultants

10 juni 2014 Consultancy.nl

Strategy consultants die besluiten een carrière te volgen buiten de consultingindustrie gaan het liefst aan de slag bij de multinationals Philips, Shell en Heineken. Dit blijkt uit een analyse van Top of Minds, een Executive Search bureau gespecialiseerd in de bemiddeling van strategie consultants bij hun exit uit de consultancybranche.

De afgelopen maand hield het recruitmentkantoor een steekproef onder de kandidaten uit hun database, met de volgende vraag: “Voor welke bedrijven zou je graag willen werken?”. Deelnemers konden maximaal tien bedrijven noemen in willekeurige volgorde. Bijna 100 consultants binnen alle rangen deden mee aan het onderzoek, waarvan het merendeel werkzaam is bij de vijf grote “pure play” strategy kantoren.

Top 20 werkgevers strategy consultants - Deelnemers

De resultaten laten zien dat strategie consultants na hun consultancy-carrière een voorkeur hebben voor grote Nederlandse multinationals. Maar liefst 80% van de top 20 werkgevers is van Nederlandse oorsprong. Met een score van 40% staat Philips bovenaan, gevolgd door Shell en Heineken. Het eerste buitenlandse bedrijf is Google op de vierde plaats, gevolgd door schoenenfabrikant Nike op 12.

Top 20 werkgevers onder strategy consultants

“De aantrekkingskracht van multinationals op consultants zit hem vooral in de professionele bedrijfscultuur en het type functie dat een dergelijke organisatie biedt. Door projectervaring zijn consultants bij uitstek geschikt voor corporate strategy, business development en pricing rollen,” aldus Auke Bijnsdorp, Managing Partner van Top of Minds.

Meer Strategy nieuws