Voormalig Booz partner Charles Teschner versterkt BCG

12 september 2014 Consultancy.nl

Strategy consultancybureau The Boston Consulting Group (BCG) heeft onlangs Charles Teschner benoemd als het nieuwe Hoofd van zijn Noord-Amerikaanse Capital Markets praktijk. Teschner, die afkomstig is van McGraw-Hill, werkte eerder meer dan 20 jaar voor Booz Allen Hamilton en later Booz & Company. Teschner zal zich in New York vestigen en rapporteren aan BCG senior partner Philippe Morel.

Charles Teschner heeft meer dan 25 jaar ervaring in de kapitaalmarktsector. Voor BCG diende hij als Executive Vice President Strategy en Corporate Development bij McGraw-Hill Financial – de moedermaatschappij van onder meer Standard & Poors Ratings en S&P Dow Jones Indices. Voor zijn bijna vijf jaar bij McGraw-Hill werkte Teschner meer dan 20 jaar voor Booz Allen Hamilton en, na de splitsing van Booz Allen in Booz Allen Hamilton (met een focus op de publieke sector in de VS) en Booz & Company (met een focus op de internationale private sector), werkte Teschner tevens voor grofweg een jaar bijBooz & Company (tegenwoordig Strategy&). 

Tijdens zijn 20-jarige loopbaan bij de adviesbureaus was Teschner gevestigd in onder meer Azië, Duitsland, Zwitserland en Londen, waar hij blue chip spelers adviseerde op het gebied van onder meer strategie, M&A, organisatie, en risk management.

Charles Teschner - Philippe Morel - Tom Reichert - BCG

Bij The Boston Consulting Group zal Teschner de Noord-Amerikaanse kapitaalmarktpraktijk van het advieskantoor leiden. “Alle spelers in de kapitaalmarkten – banken, exchanges, technologiebedrijven – gaan een ongekende set van uitdagingen en kansen tegemoet. Ik ben blij om me bij het vooraanstaande strategy bureau te voegen om deze klanten te helpen hun strategieën te verfijnen en uit te voeren”, zegt Teschner.

“Charles Teschners 25-jarige track record van strategisch leiderschap voor financiële instituties zal een groot voordeel zijn voor de kapitaalmarktklanten die BCG momenteel adviseert en voor hen die met wie wij in de toekomst zullen werken”, aldus Philippe Morel, die BCG’s Capital Markets praktijk leidt vanuit Londen. Tom Reichert, BCG’s chairman van Noord-Amerika voegt eraan toe: “The Capital Markets praktijk is een belangrijk element van onze groei-initiatieven in de regio. We zijn erg verheugd om Charles binnen ons team te halen en kijken uit naar de vooruitgang die hij zal bewerkstelligen.”

Meer Strategy nieuws