Over StrategyConsulting.nl

Niche platform voor topstudenten en strategische adviseurs 

In samenwerking met o.a. McKinsey & Company, Booz & Company, A.T. Kearney en Roland Berger Strategy Consultants is www.StrategyConsulting.nl opgericht. Het platform biedt een volledig overzicht van strategy consulting voor topstudenten en strategy consultants. 

Platform voor ambitieuze topstudenten 
StrategyConsulting.nl is voornamelijk gericht op topstudenten die een carrière ambiëren in strategy consultancy. “Uit feedback van studenten blijkt dat strategy consulting een van de populairste segmenten binnen de adviesbranche is. Hierdoor is de vraag naar gerichte en gedetailleerde informatie groot. Daarnaast is er relatief veel onduidelijkheid onder starters over de verschillen tussen strategy consulting en overige segmenten binnen de adviesbranche. StrategyConsulting.nl biedt studenten deze specifieke informatie” aldus mede-oprichter Bas Looijestein. Op de website kunnen studenten terecht voor o.a. branche-informatie, bedrijfsprofielen, vacatures, stages en nieuws. Ook kunnen ze zich inschrijven voor business courses, inhousedagen en jobdays.

Strategie adviesbureaus kiezen voor centraal platform
Met de lancering van StrategyConsulting.nl geven de toonaangevende adviesbureaus binnen strategy gezamenlijk een gezicht aan de branche. Naast algemene branche-informatie presenteert elk adviesbureau zich op eigen wijze op het nieuwe platform. “Strategie adviesbureaus richten zich op de top van de markt en positioneren zich anders dan de grotere management consulting en ICT consulting bureaus. Omdat ook de werkzaamheden van strategy consultants verschillen, zijn strategie kantoren op zoek naar andere kandidaten. Hierdoor is er een grote behoefte naar een specifiek platform” licht mede-oprichter Larry Zeenny toe.

Partners
StrategyConsulting.nl wordt gesteund door vrijwel alle toonaangevende strategy adviesbureaus actief op de Nederlandse markt: McKinsey & Company, Booz & Company , A.T. Kearney, Roland Berger Strategy Consultants, Arthur D. Little, Simon-Kucher & Partners, OC&C Strategy Consultants, Gupta Strategists, Nolan, Norton & Co. en Strategy Development Partners. Ook werkt StrategyConsulting.nl samen met strategie divisies van multi-service adviesbureaus, zoals die van Accenture, Berenschot en Deloitte. Daarnaast zijn er samenwerkingen met studieverenigingen actief op het gebied van consultancy, zoals De Kleine Consultant, FSA en STAR.

Dochter-website van Consultancy.nl
StrategyConsulting.nl is een dochter-website van Consultancy.nl, het online platform voor de adviesbranche. Consultancy.nl is in augustus 2009 gelanceerd en werkt samen met meer dan 50 gerenommeerde strategy, management, ICT en financial advisory adviesbureaus op het gebied van marketing, arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.