Stage bij OC&C Strategy Consultants

Bedrijf: OC&C Strategy Consultants
Stage: Stage bij OC&C Strategy Consultants
Type stage: Werkstage
Vergoeding: Onbekend
Periode: 8 tot 12 weken

Introductie
OC&C Strategy Consultants is een internationaal strategisch adviesbureau dat top management van vooraanstaande bedrijven adviseert. OC&C is begonnen in Europa, maar inmiddels hebben wij wereldwijd onze naam gevestigd met kantoren in het Midden-Oosten, Amerika en Azië.

OC&C Benelux is in 1992 opgericht in Rotterdam. De firma is compact, internationaal en behoort tot de top in strategy consulting. Ons projectwerk is intensief en varieert van weken tot maanden. OC&C is in de meeste sectoren actief en heeft in Nederland veel expertise in private equity, FMCG, retail en transport & logistiek. Wij helpen onze cliënten de koers voor hun onderneming te bepalen, de organisatie optimaal te laten presteren en daadwerkelijke veranderingen te realiseren.

Stage
OC&C Strategy Consultants biedt gedurende het gehele jaar stages aan aan topstudenten. Als stagiair werk je gedurende 8 tot 12 weken fulltime mee op een project en ben je een volwaardig teamlid van het projectteam. Alleen op die manier geeft een stage jou maximaal inzicht in het werk van een strategy consultant en krijgen wij bovendien een goede indruk van jouw capaciteiten.

Werkzaamheden stagiair
De werkzaamheden zijn afhankelijk van het project waar je op werkt, maar variëren van het analyseren van cliënt- of marktgegevens en het maken van modelanalyses tot het afnemen van interviews. De bevindingen analyseer je met je team om tot antwoorden te komen. Uiteindelijk presenteer je samen met jouw team het advies aan de cliënt.

De teams werken voornamelijk op locatie bij de cliënt. Wanneer dit niet bereisbaar is vanuit jouw woonplaats en je bovendien geen geschikt logeeradres kunt regelen, dan verzorgen wij voor jou de huisvesting. Op vrijdag werk je zoveel mogelijk op kantoor zodat je ook andere consultants van OC&C beter leert kennen. Naast de teammeetings waar de voortgang van het project wordt besproken, bestaan ook talloze andere activiteiten (inhoudelijk of minder inhoudelijk) waar je volledig in mee draait, zoals Officelunches, borrels, sportevenementen, etc.

Wie zoeken wij
In een stagiair zoeken wij talent, toewijding en enthousiasme. Dit is voor ons belangrijker dan een specifieke academische achtergrond. Personen die superieure analytische vaardigheden met een sterke nieuwsgierigheid combineren; personen die ondernemend, gedreven, en volwassen zijn met een no-nonsense mentaliteit. En mensen die graag in teamverband werken en beschikken over een positiefkritische houding. In de praktijk blijken econometristen, (bedrijfs)economen en technische studenten met een brede maatschappelijke interesse voor ons een belangrijke doelgroep. Om het maximale uit deze stage te kunnen halen, is het zinvol om deze in de eindfase van jouw studie te plannen.

Selectieprocedure
Een open motivatiebrief met CV en cijferlijsten van middelbare school en universiteit is de basis voor de eerste selectie. Daarna bestaat de procedure uit één sollicitatieronde waarin je een numerieke test doet en twee case interviews met partners krijgt. Bij goed gevolg begint jouw stage zodra jij beschikbaar bent en er bij ons een geschikt project start. Gezien het feit dat je een volwaardige bijdrage levert aan het projectteam, zal je een passende beloning ontvangen gedurende de stageperiode.

Contact
Kijk voor meer informatie op onze website www.occstrategy.nl of neem contact op met Marjolein van den Blink (Recruiter) via 010-2175555 of per mail via recruitment@occstrategy.nl.