Stage Strategy Consultant

Bedrijf: Simon-Kucher & Partners
Stage: Stage Strategy Consultant
Type stage: Meeloopstage
Vergoeding: Uitstekend
Periode: > 3 maanden

Simon-Kucher & Partners: 30 jaar wereldwijde expertise in Smart Profit Growth
Simon-Kucher & Partners is een internationaal strategisch adviesbureau dat topmanagement van vooraanstaande bedrijven adviseert. Sinds de oprichting in 1985 groeit SKP onafgebroken en exponentieel. Met momenteel 760 consultants in 29 kantoren worden wij wereldwijd beschouwd als de leidende adviseur op het gebied van marketing, sales en pricing.

Onze klanten zijn zowel multinationals als middelgrote bedrijven in uiteenlopende sectoren, zoals FMCG, retail, media, industrie en (financiële) dienstverlening. Onze project teams bestaan uit veelzijdige, talentvolle en gedreven academici. Opdrachten richten zich altijd op commerciële vraagstukken, waarin een fact-based aanpak en aantoonbare winstgroei centraal staan. Adviezen zijn gebaseerd op messcherpe analyses, vernieuwende inzichten en concrete oplossingen die in nauwe samenwerking met de klant ontstaan.

Sinds ruim vier jaar zijn we ook in Amsterdam gevestigd en door onze sterke groei zijn we op zoek naar enthousiaste en gedreven academici om ons consulting team te versterken en uit te bouwen. Als stagiair maak je kennis met het adviesvak en Simon-Kucher & Partners in het bijzonder. Stages worden het gehele jaar door aangeboden en vormen de ideale mogelijkheid om de wereld van het strategisch adviesvak in de praktijk mee te maken. Voor een periode van 3-5 maanden werk je onder intensieve begeleiding mee aan projecten. Naast de projecten draag je bij aan de activiteiten om de adviespraktijk in Nederland verder uit te bouwen.

Profiel van een stagiair
Om in aanmerking te komen dien je zowel VWO als Bachelor afgerond te hebben met bovengemiddelde studieresultaten. In een stagiair zoeken wij dezelfde kwaliteiten als in onze consultants: talent, toewijding en enthousiasme. Mensen met een oorspronkelijke geest die gedreven, scherp en volwassen zijn. Zij combineren superieure analytische vaardigheden met een sterke nieuwsgierigheid en passie voor commerciële vraagstukken. Daarnaast ben je ondernemend en stel je een standaardtraject niet op prijs. Ook werk je graag en goed in teamverband en beschik je over een positief-kritische houding.

Waarom solliciteren?
Wij bieden een inspirerende werkomgeving voor je stage met veel verantwoordelijkheid, een steile leercurve, gedreven collega’s en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Simon-Kucher & Partners biedt de bevredigende combinatie van het comfort van een inhoudelijk specialisme, binnen een commercieel-strategisch werkveld met aansprekende (consumenten) producten. Een unieke kans om mee te bouwen aan en je te ontwikkelen in een sterk groeiende adviesformule, zowel op internationaal gebied als in Nederland in het bijzonder.

Ervaringen alumni:

Ilonka (Bsc. Business Administration RU Groningen)
"1 project, 22 klantbezoeken, 200 slides, 1 recruitment event en 3 teamuitjes. Een stage bij Simon-Kucher & Partners staat garant voor een steile leercurve op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Tijdens mijn stage was ik volwaardig lid van een projectteam en heb ik mezelf op veel vlakken kunnen ontwikkelen: data analyse, Excel modellering en de omgang met klanten.

Maar het allerbelangrijkste: ik weet nu dat de uitdagingen die gepaard gaan met consultancy goed bij me passen. En waarom Simon-Kucher & Partners me zo aanspreekt? Het is een organisatie met een open sfeer, een gezellig team en een ondernemend karakter."

Soma (Bsc. Lucht en Ruimtevaarttechniek TU Delft, Msc. Econometrie EUR)
"Via een zomerstage wilde ik er achter komen of Strategy Consultancy bij mij past. 
Simon-Kucher bood mij de kans om, op een zeer verrijkende manier, de proef op de som te nemen. 

De consultants zijn ambitieus en behulpzaam en begeleiden je goed om het beste uit je zelf te halen. Het werk is uitdagend, afwisselend, resultaatgericht en internationaal. Zo mocht ik op mijn tweede dag al interviews met global commercial directors bijwonen.

De impact van het werk vormt al gauw een beeld, je komt de resultaten van het werk overal weer tegen. Het dynamische, jonge team in Amsterdam heeft er voor gezorgd dat de tijd voorbij is gevlogen. Met alle leuke uitjes erbij als bonus ben ik erg blij met deze leerzame ervaring."

Marise (Bsc. Natuurkunde en Wiskunde, Universiteit Utrecht MSc Natuurkunde, Cambridge-UK)
Nieuwsgierig naar de dagelijkse praktijk van consultants besloot ik te solliciteren naar een stage bij Simon-Kucher & Partners. Als ‘associate consultant’ mocht ik al vanaf mijn tweede week fulltime meedraaien bij een project, met eigen verantwoordelijkheden. Ik ben onder de indruk van het tempo waarin ons projectteam in staat bleek diagnoses te stellen en oplossingen te formuleren. Simon-Kucher, de pricing specialist, heeft me doordrongen van het belang van de juiste prijzen en duidelijke prijsstructuren. Terwijl ik in een razend tempo leerde over de structuur van wereldwijd opererende bedrijven, zorgden de fijne collega’s ervoor dat ik altijd met plezier naar kantoor ging. Ook dankzij de maandelijkse vergadering, waarin ieder lopend project werd besproken, heb ik een vastomlijnd beeld gekregen van consultancy. Ik kan een stage dan ook aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in deze tak van sport!

Hoe te solliciteren?
Een motivatiebrief met curriculum vitae alsmede je cijferlijsten van zowel de middelbare school als het WO is basis voor de eerste selectie. Daarna volgen er twee sollicitatierondes waarin je spreekt met de consultants en partners van ons kantoor in Amsterdam. Een case-interview alsmede een vooraf toegestuurde vraag, maken deel uit van de selectieprocedure.

Stuur je motivatie, CV en cijferlijsten (bij voorkeur per email) naar:
Simon-Kucher & Partners
T.a.v. Melanie Rekatsinas
Barbara Strozzilaan 380, 9de verdieping
1083 HN Amsterdam
Tel: +31 (0) 20 753 1253
Email: recruitment.amsterdam@simon-kucher.com

Meer informatie?
Voor meer informatie en direct contact kun je terecht bij Melanie Rekatsinas en/of Joke van Koppen.