Best Consulting Firms to Work For 2009

Consulting Magazine heeft zijn 2009 ranking van “Best Consulting Firms to Work For" aangekondigd. Voor het 7e opeenvolgende jaar staat Bain bovenaan de lijst, voor aartsrivalen McKinsey en BCG.

Dit jaar deden 236 wereldwijde adviesbureaus mee en zijn bijna 10,000 consultants ondervraagd. De adviesbureaus werden verdeeld in 2 groepen: grote bedrijven, met 500 consultants of meer, en kleine bedrijven, met 20 tot 499 consultants. Bedrijven met minder dan 20 consultants in dienst werden niet opgenomen in het onderzoek.

De "Best Consulting Firms to Work For 2009" zijn:

 #  Best Consulting Firms to Work For 2009
 1  Bain & Company
 2  McKinsey & Company
 3  The Boston Consulting Group
 4  North Highland
 5  Booz Allen Hamilton
 6  AlixPartners
 7  ZS Associates
 8  Accenture
 9  Milliman
10  Deloitte Consulting
11  A.T. Kearney
12  Alvarez & Marsal
13  Towers Perrin
14  PricewaterhouseCoopers
15  Booz & Company

 

De lijst van adviesbureaus wordt gedomineerd door veel bekende namen. De enige nieuwkomer in de lijst is Towers Perrin op plaats 13. Restructurering-specialisten Alvarez & Marsal, die afgelopen jaar hebben gewerkt aan de megadeal met Lehman Brothers, zijn significant gestegen ten opzichte van vorig jaar. Gezegd moet worden dat het onderzoek werd gehouden voor de fusie tussen Towers Perrin & Watson Wyatt en de splitsing van Booz Allen Hamilton. Verrassend genoeg zijn Deloitte en PwC de enige bedrijven van de Big Four in de lijst – KPMG en Ernst & Young staan buiten de top 20.

Niet alle adviesbureaus zijn actief op de Nederlandse markt. North Highland is bijvoorbeeld actief in de VS, turnaround experts AlixPartners voorzien de markt in de Benelux via hun kantoren in Londen en Duitsland (Dusseldorf, Munchen). Milliman heeft een kleine lokale aanwezigheid in Nederland: Milliman Pensioen VOF is de vertegenwoordiger van Milliman, als gevolg van de fusie met HV&P Adviseurs en Actuarrissen in augustus 2009.