Best Consulting Firms to Work For 2010

Consulting Magazine heeft zijn 2010 ranking van “Best Consulting Firms to Work For" aangekondigd. Voor het 8e opeenvolgende jaar staat Bain & Company bovenaan de lijst, voor aartsrivalen McKinsey & Company (McKinsey) en Boston Consulting Group (BCG). BCG behoudt stijgt een plek van #3 naar #2 en McKinsey daalt van #2 naar #5. Opvallende stijgers zijn Point B (#4), Deloitte Consulting (#6), Slalom Consulting en financial services specialist Capco.

Dit jaar deden 200 wereldwijde adviesbureaus mee en zijn bijna 8,000 consultants ondervraagd. De bedrijven werden verdeeld in 2 groepen: grote bedrijven, met 500 consultants of meer, en kleine bedrijven, met 20 tot 499 consultants. Bedrijven met minder dan 20 consultants in dienst werden niet opgenomen in het onderzoek.

De ranking "Best Consulting Firms to Work For 2010":

  Best Consulting Firms to Work For 2010 2009 2008 2007
 Bain & Company 1 1 1 1
 The Boston Consulting Group 2 3 2 2
 North Highland 3 4 3 4
 Point B 4 - 4 -
 McKinsey & Company 5 2 - 3
 Deloitte Consulting 6 10 - -
 Booz Allen Hamilton 7 5 - 6
 PricewaterhouseCoopers 8 14 - -
 Accenture 9 8 - -
 Slalom Consulting 10 - - 10
 Milliman 11 9 7 -
 Booz & Company 12 15 5 -
 A.T. Kearney 13 11 8 -
 Capco 14 - - -
 PRTM 15 - - 5
 AlixPartners - 6 - -
 ZS Associates - 7 - -
 Alvarez & Marsal - 12 6 -
 Towers Perrin / Towers Watson - 13 - -
 Monitor Group - - 9 -
 Kurt Salmon Associates - - 10 7
 Olyver Wyman - - - 8
 West Monroe Partners - - - 9

 

Strategy kantoren

De meeste internationale tier-one strategy consulting kantoren worden vertegenwoordigd in de lijst (Bain, BCG, McK, BAH, B&C, ATK). North Highland is in de V.S een gerenommeerd strategy kantoor maar minder actief – en dus ook bekend – in Europa en Nederland. Opvallende afwezigingen zijn Roland Berger Strategy Consultants, Monitor Group, OC&C Strategy Consultants, Kurt Salmon Associates en L.E.K Consulting. Kleinere spelers zoals voornamelijk actief op de Nederlandse/Europese markt zoals o.a. Quintel Strategy Consulting, Strategy Development Partners en Het Strategiekantoor zijn niet meegenomen in de resultaten. 

De nieuwkomers

De lijst van beste adviesbureaus wordt gedomineerd door veel bekende namen – toch zijn er dit jaar vier nieuwskomers: Point B, Slalom Consulting, Capco en PRTM.
- Point B: een relatief klein strategy & management kantoor gevestigd in de V.S
- Slalom Consulting: een business en technology kantoor in de V.S met circa 80 consultants
- Capco: Capco is een consultancy kantoor dat zich specialiseert in financiele dienstverlening
- PRTM: een bureau met een focus op operations & supply chain. Kantoren in o.a. Parijs en Londen

De dalers

Opvallende dalers zijn Towers Perrin en Alvarez & Marsal. Towers Perrin is begin dit jaar gefuseerd met Watson Wyatt en gaat inmiddels verder als Towers Watson. De fusie heeft volgens medewerkers een impact gehad op het bedrijf, het kantoor zakt van plek 13 uit de top 15. Restructurering-specialisten Alvarez & Marsal, die haar notering het afgelopen jaar vooral te danken had aan haar mega-inkomsten uit de afwikkeling van Lehman Brothers, hoort dit jaar eveneeens niet tot de beste 15. Overige dalers zijn turnaround experts AlixPartners en ZS Associates. Verrassend genoeg zijn Deloitte en PricewaterhouseCoopers dit jaar opnieuw de enige bedrijven van de Big Four in de lijst – KPMG en Ernst & Young staan buiten de top 15.